Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Rederiorganisation glæder sig over millionstøtte

Søndag 18. juni 2017 kl: 18:01
Af: Redaktionen

25 millioner kroner fra Den Danske Maritime Fond skal hjælpe med at støtte projekter baseret på de anbefalinger, som VLAK-Regeringens Vækstteamet for Det Blå Danmark kom med i april - heriblandt Blue INNOship-projektet

Forskning og udvikling i Det Blå Danmark får med støtten på de 25 millioner kroner i de kommende år et solidt rygstød som konkret opfølgning på Vækstteamets anbefalinger.


Helt konkret støtter fonden det arbejde, som skal danne fundament for Blue INNOship II, der er en platform, som skal beskrive Det Blå Danmarks styrker, udfordringer og udviklingsmuligheder samt en samlet ansøgning til Innovationsfonden.
 

Danske Rederier glæder sig over, at man med fondens støtte kan tage fat i nogle af Vækstteamets anbefalinger.

 
- Den maritime sektor står i disse år overfor en rivende udvikling, som kræver, at rederierne er godt rustede og omstillingsparate for fortsat at kunne være blandt verdens førende, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.

 
Blue INNOship har eksempelvis tidligere med succes fundet brændstofbesparende løsninger for Torm og J. Lauritzen ved brug af nyudviklede softwareløsninger. Tanken med Blue INNOship II er at styrke arbejdet med big data og digitale løsninger med udgangspunkt i “fremtidens smarte skib”, som vil blive præget større automation, autonome systemer, og ultimativt det autonome skib. Desuden ses der på fremtidens blå forretningsmodeller - alt sammen baseret på bæredygtighed og høj sikkerhed. Således er cybersecurity også på emnelisten.


- Blue INNOship II skal med idéen om “fremtidens smarte skibe” være med til at udvikle teknologi, forretningsmodeller og rydde regulatoriske barrierer af vejen. Det kræver gode kræfter fra universiteter, institutter, udstyrsproducenter og rederier.  I Det Blå Danmark har vi en fælles interesse i at fastholde og styrke samarbejdet på tværs, siger Anne H. Steffensen.


Bag ansøgningen til Den Danske Maritime Fond står Maritime DTU, Danske Maritime, Force Technology, Søfartsstyrelsen og Danske Rederier.
 

De 25 millioner kroner er stillet til rådighed for aktiviteter indenfor en række konkrete områder ryggen af de anbefalinger, som det Maritime Vækstteam offentliggjorde 21. april.

 
Fakta om Blue INNOship
  • Blue INNOship er et maritimt samfundspartnerskab med deltagelse af 36 leverandører, rederier, designvirksomheder, konsulenter, GTS institutter, universiteter og klassifikationsselskaber
  • Formålet med samarbejdet er at skabe vækst, arbejdspladser og konkurrencedygtighed gennem udviklingen af miljørigtige løsninger til den maritime industri. Samarbejdet sker igennem i alt 15 projekter, der er inddelt i fem tekniske arbejdspakker
  • Det samlede budget er på 120 millioner kroner, hvoraf Innovationsfonden har investeret 50 millioner kroner. Den Danske Maritime Fond samt Orients Fond har investeret cirka 20 millioner kroner, mens partnerne har investeret resten




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- En container med rom indeholdt også andre stærke sager
- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst