Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportministeren svarer på spørgsmål om terrorsikring i lastbiler

Torsdag 27. april 2017 kl: 08:00
Af: Jesper Christensen

Socialdemokraten Rasmus Prehn har fået svar på et spørgsmål, som han stillede 10. april om sikring af lastbiler og busser, så det bliver sværere at bruge dem i terror-sammenhæng - som det eksempelvis er sket i Nice, Berlin, London og Stockholm. Transportminister Ole Birk Olsen (LA) synes, at det er vigtigt, at man gør alt, hvad man kan for at komme disse forfærdelige hændelser til livs


Ole Birk Olsen kalder det for en uhyggelig trend, at terrorister er begyndt at anvende tunge køretøjer som våben mod skyldige mennesker. Han peger dog på, at fingeraftrykslæsere eller irisscannere næppe vil forhindre en person i at stjæle en lastbil eller et andet køretøj og skade andre mennesker, hvis det er det, han eller hun har besluttet sig for.


Transportministeren mener, at tekniske foranstaltniger kan være med til at gøre det mere besværligt for terrorister at få adgang til de tunge køretøjer. Han peger på, at området for køretøjers indretning og udstyr kun i begrænset omfang egner sig til national regulering, da området er reguleret på EU-plan. Hvis man nationalt skærper kravene, vil kun medføre en ekstraudgift for danske vognmænd inden for det internationale og stærkt konkurrenceprægede transporterhverv.


- Vi bør i stedet arbejde sammen inden for EU og i internationalt regi om at finde gode løsninger, der kan være med ti at besværliggøre disse terrorangreb med lastbiler eller andre køretøjer, svarer transportministernen.


Han fremhæver yderligere, at man parallelt med, at der arbejdes på at finde og standardisere teknologiske løsninger, bør huske på de lidt mere lavpraktiske foranstaltninger, som er tilgængelige - for eksempel at chaufføren husker at slukke for motoren og låse dørene, når han forlader førerhuset under af- og pålæsning.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst