Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Stifter står af bussen

Onsdag 29. marts 2017 kl: 10:51
Af: Redaktionen

Artha Holding var i 2013 med til at stifte busoperatøren Umove. Nu har Artha solgt sin aktiepost med en betydelig fortjeneste til aktionærerne. Arthas investering i Umove var foretaget via selskabet Artha Transport, der er ejet af Arthas kunder og Artha Holding

Artha Transport solgte fredag 24. marts hele sin aktiepost i Umove til Cube Infrastructure Fund II, der administreres af Cube Infrastructure Managers med hovedsæde i Luxembourg. 


- Vi har været rigtig glade for vores investering, siger administrerende direktør i Artha Holding A/S, Jan Severin Sølbæk. 


- Ikke bare fordi vi ved, at Umove fortsat vil vokse og udvikle sig med Cube som en professionel og aktiv medejer og partner. Men også fordi vi med denne investering har kunne glæde vores aktionærer med et trecifret afkast. Så Umove-projektet lever på alle måder op til det, vi kalder godt finansielt købmandskab, sige rhan videre.


Umove var indtil salget ejet af Artha Transport og ledelsen i Umove. I forbindelse med stiftelsen erhvervede Umove de to busselskaber - De Hvide Busser A/S og Fjordbus A/S. I april 2015 opkøbte Umove Thykjær Busser A/S i Jylland. 


I dag er Umove A/S Danmarks største privatejede selskab inden for kollektiv trafik. Målt på antallet af ansatte er selskabet blandt landets tre største.​ Umove omsatte i 2016 for 550 millioner kroner og kørte med 400 busser.


Artha Transport har ejet ca. 58 procent af Umove. Ledelsen fortsætter i selskabet. 


Om Artha Kapitalforvaltning
  • Artha Kapitalforvaltning arbejder med risikospredning over helt op til 11 aktivklasser. Fra ”klassiske” mix af aktier og obligationer til hedgefonds og særlige, håndplukkede projekter, som netop Umove, der etableres og afvikles over en kort horisont med fokus på meget højt afkast i forhold til risikoen. 
  • Artha Kapitalforvaltning ejes af en kreds af kunder og de to stiftere Brian Kudsk og Jan Severin Sølbæk
  • Artha Kapitalforvaltning hirka 300 kunder og i alt 7 milliarder kroner under forvaltning
  • Artha Kapitalforvaltning investerer i samlet 11 aktivklasser - blandt andet aktier, obligationer, ejendomme, vindparker, hele virksomheder og hedgefonde
  • Artha Kapitalforvaltning tilbyder individuel forvaltning, enkeltinvesteringer via Artha Selection samt investering i investeringsselskaberne Artha Max, Artha Optimum og Artha Safe




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rejsende i Nordjylland kan tage cykel gratis med i busser og tog
- DSB solgte flere pendlerkort i første kvartal
- Kong Frederik X indvier Hovedstadens nye Metrostationer
- Analyse af vigespor på Svendborgbanen sender idéen ud på et sidespor
- Busproducent skal levere 354 busser til Rom
- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst