Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Bornholms største havn leverer igen et rekordresultat

Onsdag 22. marts 2017 kl: 11:25
Af: Redaktionen

Bornholms største havn leverer igen et rekordresultat

Rønne Havn A/S, der blandt andet har færgeforbindelser til Sjælland, Sverige, Polen, fortsætter de seneste års positive udvikling. Efter at have sat et regnskabsmæssigt punktum for året 2016, kan ledelsen i den bornholmske havn notere, at året blev det bedste nogensinde målt på resultatet på bundlinien

Ledelsens forventninger ved indgangen til året om et driftsresultat i 2016 på omkring 12,5 millioner blev mere end indfriet med et årsresultatet 14,0 millioner kroner. 


Mod forventning lykkedes det havnen at fastholde en næsten uændret omsætning i forhold til 2015. Dermed forsatte den positive udvikling, der er grundlaget for selskabets forsatte udvikling og grundlaget for at nå de langsigtede mål, der er beskrevet i strategien Klar Kurs 2025.


- Vi har igennem flere år haft fokus på lønsomhed i vore forretninger, hvilket er gennemført ved at tilføre de organisatoriske kompetencer, der kan bidrage hertil. De ressourcer og den kapital, vi har investeret i den organisatoriske udvikling, er det, vi nu høster resultatet af, siger administrerende direktør i Rønne Havn, Thomas Bendtsen.


Rønne Havn har som selskab arbejdet med langsigtede målsætninger de seneste år, og det er lykkedes at have et konstant sigte på hele tiden at blive dygtigere. Det forøgede fokus på at positionere Rønne Havn i de udpegede markeder, som strategien Klar Kurs 2025 angiver, udvikles ifølge ledelsen planmæssigt, og det er ledelsens forventning at det inden for en overskuelig fremtid vil lykkedes at udvikle disse markeder markant.


- Det er nødvendigt for at kunne sikre de målrettede investeringer i havnens infrastruktur, der på sigt skal sikre en moderne og tidssvarende erhvervshavn på Bornholm, siger Thomas Bendtsen og fortsætter:


- Vi har stort set fremgang på alle forretningssegmenter i 2016, bortset fra en forventet nedgang i forretningsområder, hvor forretningen enten er frasolgt eller ophørt. Vi fortsætter målrettet med at eksekvere selskabets strategi og vi fastholder den målrettede udvikling af organisationen, der er grundlaget for at gennemføre Klar Kurs 2025 med succes.
 

Driftsresultat (EBIT) er gennem 2016 løftet fra 15,7 millioner kroner i 2015 til 17,2 millioner kroner i 2016, hvilket skyldes en forsat forbedret planlægning af de daglige driftsopgaver på tværs af organisationen, hvormed produktiviteten er forbedret markant.


- Organisationen bliver således hele tiden dygtigere til at planlægge opgaverne og dermed løfte effektiviteten i de tilstedeværende kompetencer og ressourcer. Det er svært tilfredsstillende at se denne udvikling og samlet set kan jeg konstatere, at 2016 er forløbet yderst positivt, og at bestyrelsens forventninger til året er mere end indfriet, siger bestyrelsesformand i Rønne Havn, Thomas Thors.


Ledelsen forventer et årsresultat for 2017 på samme niveau som i 2016, samtidig med at eksekveringen af Klar Kurs 2025 målrettet fortsættes.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- En container med rom indeholdt også andre stærke sager
- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst