Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

EU-Parlamentet har godkendt frihandelsaftale med Canda

Torsdag 16. februar 2017 kl: 12:11
Share  


Af: Redaktionen

Onsdag sagde politikerne i EU-Parlamentet ja til EU-Canada frihandelsaftalen (CETA). Plenarforsamlingens afstemning kommer efter, at EU-Parlamentets udvalg har afholdt lignende afstemninger

Afstemningen om den endelige frihandelsaftale i EU-Parlamentet fandt sted otte år efter, CETA-forhandlingerne blev indledt. Afstemningen kom efter en lang proces, hvor den belgiske region Vallonien truede med at spolere hele aftalen. Hovedparten af EU-Parlamentets medlemmer fastholdt deres synspunkt om, at CETA er den mest progressive frihandelsaftale, EU hidtil har forhandlet, og stemte dermed for aftalen.


Simon Bergulf, der er sekretariatschef for Danmarks Rederiforening i Bruxelles, mener, at EU-Parlamentets godkendelse af CETA er en tiltrængt sejr for tilhængere af frihandel og EU's handelspolitik.


Han understreger, at aftalen indeholder et ambitiøst maritime afsnit, der sikrer, at europæiske rederier forsat har fri og fair adgang til canadiske havne. Aftalen byder også på nye muligheder for sandsugere og feeder-tjenester. 


- Resultatet af dagens afstemning kommer på et afgørende tidspunkt for EU's handelsrelationer med verden, da globaliseringsskeptiske holdninger vinder indpas i den politiske debat i Europa. Desuden vil den maritime sektor nyde godt af aftalen. Vores medlemmer har forretninger i Canada for mere end 2,5 milliarder kroner. Hvis handlen med varer øges, som vi har set efter frihandelsaftalen med Sydkorea, så vil dette tal vokse betydeligt, siger Simon Bergulf.


CETA er et EU-nybrud
Debatten i EU-Parlamentet har været intens. Det gælder særligt miljøkapitlet, hvor nogle medlemmer af EU-Parlamentet har udtrykt bekymring for, at CETA kunne være en forhindring for høje europæiske standarder. Modsat har fortalerne argumenteret, at CETA ikke blot vil bidrage med at fastholde høje europæiske standarder på globalt niveau, men også være et signal om et vedvarende engagement for frihandel, der gavner både EU og Canada. Det meget omtalte afsnit om investorbeskyttelse vil ikke træde i kraft, før frihandelsaftalen er endeligt ratificeret i alle EU's medlemslande.


- CETA er ikke blot en god aftale I sig selv. Hvor tidligere handelsaftaler har været baseret på en positivliste af emner, der indgår i aftalen, er CETA den første europæiske aftale, der er baseret på en negativliste. Det betyder, at alle former for handel er med i aftalen, medmindre de eksplicit er holdt udenfor. Det ændrer grundlæggende ved EU's tilgang til frihandel og tillader en meget mere ambitiøs aftale til gavn for både virksomheder og forbrugere i EU og Canada, siger Simon Bergulf. 
Klik venligst

© Copyright 2017 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Danske Rederier samlede de maritime uddannelser
- Nyt forsknings- og innovationsprojekt for det Blå Danmark sættes i søen
- EU og NATO vil styrke samarbejdet om maritim cybersikkerhed
- Dansk færgefart bliver grønnere på el
- Tysklandsfærge tager form
- Rederi-koncern sælger tankskibsrederi til meget nærtstående partner
- Støtteselskab får ny mand fra vindindustrien
- Sommeren 2017 er forbi, og dermed også Scandlines‘ højsæson.
- Danske sandsugere er pålagt brændstofafgift - udenlandske konkurrenter slipper
- Helikopter måler svolvindholdet skibenes røgfane
- Fakta om svovludledning fra skibsfart
- Skibe bliver kontrolleret for brud på svovlregler - 19 er politianmeldt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst

Klik venligst