Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

A.P. Møller - Mærsk lagde 2016 til kaj med et tab på 1,9 milliarder dollar

Onsdag 8. februar 2017 kl: 10:41
Af: Redaktionen

OPDATERET: - 2016 var et finansielt vanskeligt år med modvind på alle vores markeder. Det var imidlertid også et år, hvor vi besluttede fundamentalt at ændre A.P. Møller - Mærsk A/S for fremtiden. Vi har sat en ny kurs, som over de kommende år vil føre til et A.P. Møller - Mærsk A/S, der er fokuseret på containershipping, logistik og havneforretninger med det mål igen at øge omsætningen, siger Group CEO Søren Skou

A.P. Møller - Mærsk A/S opnåede et underliggende resultat på 711 millioner dollar., hvilket er på niveau med koncernens forventninger og vurdering - men dog klart utilfredsstillende. Den væsentligste årsag var et tab i Maersk Line. 


A.P. Møller - Mærsk A/S rapporterede et samlet tab for 2016 på 1,9 milliarder dollar  - cirka 13,2 millarder kroner.  Resultatet er påvirket af nedskrivninger på i alt 2,7 milliarder dollar i Maersk Drilling og Maersk Supply Service som en konsekvens af den markante overkapacitet og lavere langsigtede forventninger til efterspørgslen.


Ifølge årsrapporten har A.P. Møller - Mærsk A/S også haft en faldende omsætning. Hvor den i 2015 var på 40,3 millioner dollar, var den i 2016 på 35,5 millioner dollar.  


De underskudsgivende aktiviteter var knyttet til Maersk Line, Maersk Drilling og Maersk Supply Service, mens de overskudsgivende aktiviteter var tilknyttet APM Terminals, Damco, Svitser, Maersk Oil og Maersk Tankers. Under andre aktiviteter uden præcis tilknytning til selskaberne har A.P. Møller - Maersk noteret et tab på 698 millioner dollar.


Koncernens topprioriteter i 2017 vil fortsat være at integrere koncernens transport og logistik-forretninger, at nedbringe omkostningerne i APM Terminals og Damco, at afslutte Hamborg Süd akkvisitionen - og at gøre fremskridt i arbejdet med at finde strukturelle løsninger for de olie og olierelaterede forretninger.


I 2017 forventer ledelsen i A.P. Møller - Mærsk A/S forventer at levere et underliggende resultat over 2016-niveauet - først og fremmest drevet af en forbedring af det underliggende resultat med over 1 milliard dollar i Maersk Line sammenlignet med 2016.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst