Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Danmarks første svanemærkede biobrændstof kommer fra Fyn

Mandag 6. februar 2017 kl: 10:40
Af: Redaktionen

I april sidste år sendte energikoncernen Nature Energys biogasanlæg i Allested-Vejle på Midtfyn sin første biogas ind i gasnettet. Nu er det fynske anlæg også leveringsdygtigt i Danmarks første svanemærkede biogas

Danmarks første svanemærkede biobrændstof kommer fra Fyn
Ole Hvelplund, administrerende direktør Nature Energy Ved biogasanlægget Nature Energy Midtfyn.
Nature Energy Midtfyn kan med beviset på miljømærket, som blev overrakt 2. februar hos Miljømærkning Danmark, fejre et-års dag med et Svanemærke. Mærkningen garanterer, at biogassen produceres med hensyntagen til miljø og klima og overholder de krav, der er til bearbejdning, transport og oprindelse af råvarerne brugt i anlægget. 


- Vi er meget stolte af at få Svanemærket på vores biogas. De fleste kender mærket, og mange køber ind efter det. Som den førende producent af biogas herhjemme har Nature Energy en naturlig opgave i hele tiden at sætte høje standarder for dansk biogas - Svanemærket er et af tiltagene - og med mærkningen kan vi samtidig få lov at flage for, at vi ikke blot producerer grøn energi, men også gør os stor umage i måden, vi gør det på, siger Nature Energys administrerende direktør, Ole Hvelplund.

 
I første omgang målrettes Nature Energys svanemærkede gas til transportområdet, og fra april vil al biogas, der tankes fra selskabets gastankanlæg i Odense, Fredericia, Vejle eller Silkeborg således være svanemærket. Nature Energys privatkunder, der har valgt biogas til opvarmning af boligen, er dog også automatisk sikret den miljømærkede gas.


Forbrug med omtanke
Svanemærket er for de fleste kendt fra dagligvarer i supermarkedet eller tekstiler til blandt andet tøj. Men ifølge Miljømærkning Danmark er der god fornuft i også at kigge efter Svanen, når det gælder brændsler:
 

- Som forbruger skal man vælge svanemærket biogas, fordi det er et godt valg for miljø og klima. Og fordi man dermed er med til at drive udviklingen i en mere bæredygtig retning.  Det er en glædelig nyhed, at Nature Energy som den første virksomhed i Danmark har fået licens til svanemærket biogas. Vi oplever i øjeblikket et øget fokus på Svanemærket og EU-Blomsten blandt offentlige indkøbere i for eksempel kommuner. Det er derfor positivt, at de nu får mulighed for at vælge svanemærket biogas til eksempelvis kommunens busser, siger Martin Fabiansen, der er direktør i Miljømærkning Danmark.
 

For at imødekomme efterspørgslen arbejder Nature Energy på også at få svanemærket gassen fra biogasanlægget i Holsted. Dermed vil Nature Energy kunne sende 24 millioner kubikmeter miljømærket biogas ud i gasnettet hvert år.

 
Fakta om svanemærket biogas til opvarmning og transport:
  • Produktet skal have et lavt udslip af drivhusgasser
  • Biogassens energiforbrug vurderes i hele dens livscyklus. Der ses derfor både på energiforbrug i fremstillingen af de råvarer, der kommer fra bl.a. de lokale landbrug og i selve produktionen af biogassen, og der ses på udledning af drivhusgasser i transporten af både gylle til og fra anlægget og gassen i sig selv
  • Råvarerne til biogassen indeholder ingen genmodificerede afgrøder og råvarer
  • Alle råvarer brugt i produktionen kan spores - blandt andet er der krav til, at de ikke kommer fra områder, hvor biologisk mangfoldighed er truet, eller fra områder med stort kulstoflager som for eksempel regnskov

Nordisk produktansvarlig Thomas Christensen og direktør Martin Fabiansen, Miljømærkning Danmark sammen med administrende direktør Ole Hvelplund og økonom Jacob Palsgaard Petersen, Nature Energy.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst