Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ledigheden steg i november

Onsdag 11. januar 2017 kl: 11:14
Af: Redaktionen

I november sidste år var der 1.100 flere ledige end i oktober. Ledigheden lå efter november på 4.2 procent af 4,2 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 113.200 personer

Tallene stammer fra den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik, der også viser, at beskæftigelsen har været stigende i mere end tre år.


- Vi ser en mindre stigning i ledigheden i november, men der er grundlæggende tale om en sund udvikling. En væsentlig del af forklaringen er nemlig ifølge Danmarks Statistik, at flere flygtninge og familiesammenførte i integrationsprogrammet - blandt andet som følge af Trepartsaftalen om bedre arbejdsmarkedsintegration - som udgangspunkt bliver set som jobparate, og derfor nu indgår i ledighedsstatistikken. Det gør man ikke som aktivitetsparat, som de fleste flygtninge tidligere blev visiteret som på grund af manglende it-kompetencer og sprogproblemer, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).


Alene fra oktober til november steg antallet af jobparate integrationsmodtagere ifølge Danmarks Statistik med 2.000 personer. Stigningen vidner ifølge ministeren om, at personer i integrationsprogrammet i højere grad mødes med et klart krav om, at de skal kunne forsøge sig selv og deres familie i Danmark.


- Siden lavpunktet 2013 er der blevet skabt knap 130.000 private job. Og jeg synes, at det er glædeligt, at fremgangen er bredt funderet over hele landet, og er kommet både højt- og lavtlønnede til gode, siger Troels Lund Poulsen og peger på, at VLAK-Regeringen vil forsøge at få endnu flere ledige ind på arbejdsmarkedet. 


- Vi har sendt et lovforslag i høring, der skal give langtidsledige en jobpræmie på op til 45.000 kroner for at komme i arbejde. Jobpræmien skal give ledige, som er langt fra arbejdsmarkedet, en ekstra gevinst ved at komme fra offentlig forsørgelse og i job, siger Troels Lund Poulsen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst