Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Vinden skal blæse Scania mod bæredygtige industriaktiviteter

Fredag 4. november 2016 kl: 15:20
Af: Redaktionen

På Scania-fabrikken i Zwolle i Holland har Scania i samarbejde med borgerinitiativet “Blauwvinger Energie” og universitetet Windesheim College lanceret et projekt om opstilling af tre vindmøller ved Zwolle-IJssel-floden. Det er planen, at to af vindmøllerne skal opstilles på Scanias fabriksområde

Vinden skal blæse Scania mod bæredygtige industriaktiviteter
Alle tre initiativtagere har samme målsætninger. Scania Production Zwolle ønsker, at samlefabrikken skal være klimaneutral og selvforsynende med energi i 2020. Windesheim College har planer om en fuldstændigt fossilfri campus, og Blauwvinger Energie ønsker at producere mere bæredygtig energi til indbyggerne i byen Zwolle og reducere CO2-emissionerne med 20 procent i forhold til 1990-niveauet frem mod 2020.


Projektet “Windenergie in Zwolle”, som startede i september, omfatter tre vindmøller. Både tårnhøjden og vingernes diameter er 100 meter.


Fabrikken til samling af lastbilschassiser i Zwolle er Scanias største af slagsen i verden, og her produceres ca. halvdelen af de lastbiler, Scania producerer i Europa. Fabrikken beskæftiger over 1.850 ansatte.


Scania forbedrer kontinuerligt sine processer og har en målsætning om at halvere energiforbruget pr. produceret køretøj frem mod 2020 i forhold til tallene fra 2010. Scania Production Zwolle har som mål at blive den første energineutrale Scania-fabrik i verden.


Den endelige beslutning om de tre vindmøller vil først blive truffet efter en indgående og kontinuerlig dialog med beboerne og virksomhederne i nærområdet.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst