Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Analyse af køre- og hviletidsdata nedbringer antallet af overtrædelser

Onsdag 19. oktober 2016 kl: 11:17
Af: Redaktionen

Antallet af køre- og hviletidsovertrædelser hos transport- og logistikvirksomheder falder markant. Det viser de seneste tal fra transportorganisationen ITD, der står bag analyseværktøjet, TachoWeb. Baggrunden skal ifølge ITD findes i virksomhedernes målrettede og analytiske tilgang til data på køre- og hviletidsområdet

De nye halvårstal fra ITD’s TachoWeb-analyseværkstøj, som 580 danske transport- og logistikvirksomheder er koblet på, bygger på indsamlet data fra de seneste seks måneder svarende til godt seks millioner køretimer. 


For alle kategorierne spores der et fald på 38 procent siden indførelsen af systemet i 2012. Hovedparten af overtrædelserne svarende til 75 procent siden 2012 ligger inden for EU’s kategori ”mindre alvorlige overtrædelser”.
 

- Antallet af køre- og hviletidsovertrædelser for det seneste halvår er nedbragt markant, og det er glædeligt at se, at der især i antallet af meget alvorlige overtrædelser er sket et drastisk fald på 58 procent siden 2012. Nedgangen i antal overtrædelser kommer ene og alene fra virksomhederne selv, der bruger de data, vi leverer, som en del af styringen i deres virksomhed. De oplever, at de står med et værktøj, der giver dem overblik og handlekraft i forhold til at nedbringe antallet af sager i den enkelte virksomhed, siger Lars Nielsen, chefkonsulent i ITD.

 
Indsamlingen af data på området bidrager til, at den professionelle vognmand med et enkelt greb har overblik over, hvor der ligger et forbedringspotentiale i virksomheden. Desuden har virksomhederne mulighed for at få trukket de nødvendige data ved en myndighedsgennemgang af virksomheden og dermed sikre den enkelte vognmand i forhold til bevisførelse ved en eventuel sag.
 

- På mange måder gør systemet det nemmere for branchen og vil på sigt hjælpe myndighederne med en hurtig, effektiv og smidig kontrol til gavn for begge parter. Fordelen ved systemet er, at vi og virksomhederne får et godt overblik, der viser, hvor udfordringerne ligger for virksomhederne. Det lemper processen og selve behandlingen for myndighederne, men det giver også vores medlemmer en sikker grund at stå på. Her kan de jo også direkte påvise, hvordan de har håndteret køre- og hviletidsreglerne over længere tid, siger Lars Nielsen.
 

Han understreger, at myndighederne allerede i 2016 er begyndt at foretage besøgskontoller ude i de danske transport- og logistikvirksomheder. I første omgang foretages kontrollerne hos ti af myndighederne udpegede virksomheder.
 

ITD startede sin køre- og hviletidsservice, TachoWeb, i 2012. Siden er antallet af køre- og hviletidsovertrædelser faldet markant. Analyseværktøjet bidrager til at sikre en professionel transport- og logistikbranche, og ITD har i øjeblikket 12.000 chauffører tilknyttet sin TachoWeb-service.

(Grafik: ITD:




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst