Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Volvo og Renault var sammen på IAA

Torsdag 29. september 2016 kl: 11:44
Af: Mikael Friis

Volvo og Renault var sammen på IAA

Det svenske lastbilmærke Volvo Trucks struttede af selvtillid på dette års IAA-transportudstilling. Centralt på standen stod Volvos nye verdensrekordholder i hastighed for lastbiler, Iron Knight, som er udrustet med 13-liters Volvo-motor og I-Shift gearkasse. Med en maksimal motorydelse på 2.400 hk og et maksimalt drejningsmoment på 6.000 Nm skal Iron Knight bruges som ”eye catcher” for Volvos lastbilprogram, der oplever stor succes på mange europæiske markeder, herunder også i Danmark

Volvo og Renault var sammen på IAA
På Volvos pressekonference gjorde lastbilchefen Claes Nilsson meget ud af at fortælle om Volvos succes med reduktion af driftsomkostninger gennem optimerede motorer og gearkasser samt avanceret opkobling af lastbilerne til Volvos servicenetværk. Som eksempel på succesen fremhævede han blandt andet, at en Volvo FH netop er blevet kåret til den billigste og mest brændstoføkonomiske lastbil i en stor sammenligningstest mellem de europæiske lastbilmærker. Sammenligningstesten blev udført af fagbladet Trans-Aktuell i samarbejde med den store tyske transportør Fehrenkötter og strakte sig over godt to år. Her kom Volvo FH460 ud med både laveste brændstofforbrug og laveste samlede driftsomkostninger i testperioden.


Connectivity
Det magiske ord ”Connectivity” (som vel bedst kan oversættes til ”opkobling” på dansk) blev også nævnt mange gange hos Volvo. Når lastbilen er trådløst opkoblet med Volvos servicenetværk, er det nemmere og mere præcist at overvåge driften og registrere eventuelle fejl og slitage og dermed have mulighed for at udføre forebyggende vedligeholdelse og reparation inden et truende nedbrud. Mere end 300.000 Volvo FH og FM er allerede opkoblet, og Volvo annoncerede på IAA, at det om kort tid vil være muligt for kunderne selv at downloade forbedret software til deres Volvo-lastbiler til gavn for brændstoføkonomi og driftssikkerhed.
Ud over den hidsige Iron Night stod også et super-optimeret FH koncept-vogntog på Volvos stand. Takket være lavere egenvægt vha. nye materialer, avanceret aerodynamik og forbedrede drivliner har Volvo opnået 30 % lavere brændstofforbrug ved langturskørsel med koncept-vogntoget. Mange af disse forbedringer vil løbende blive introduceret på produktionsmodellerne.


Pimp my Truck
Hos Volvo-søsteren Renault Trucks, der stod på en stor stand ved siden af Volvos, var der ikke så meget snak om Connectivity og Total Costs of Ownership som hos de øvrige lastbilmærker. Her var der mere fokus på produkterne med langturslastbilen T Maxispace High Edition i centrum omgivet af resten af Renaults opdaterede produktprogram.


Blandt de mere opsigtsvækkende indslag var workshoppen ”Pimp min lastbil”, hvor et hold af kendte tyske airbrush-malere, autopolstrere og tuningseksperter i løbet af messen arbejder med at ”pimpe” en Renault T High lastbil. Processen kan bl.a. følges på Facebook: 

https://www.facebook.com/renault.trucks.deutschland/posts/1178763672180006 

og Instagram: 

https://www.instagram.com/renault_trucks_dach/


IAA-udstillingen lukker i aften, efter at over 250.000 besøgende er gået igennem tælleapparaterne siden åbningen for en uge side.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst