Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

33-årig er blevet idømt flere års fængsel for million-svindel med pant og moms

Torsdag 1. september 2016 kl: 07:00
Af: Redaktionen

En 33-årig mand fra Slagelse er ved Retten i Glostrup blevet idømt to år og tre måneders fængsel for i perioden fra marts 2014 til oktober 2015 at have indført øl og sodavand uden at betale moms og afgifter for over 5 millioner kroner. Manden blev samtidig dømt for at forsøge at bestikke en skattemedarbejder

Alene i 2014 er der tale om ulovligt salg af øl og sodavand for over 4 millioner kroner. I den sidste del af perioden var salget ifølge politiet blevet så organiseret, at den 33-årige sammen med en anden tiltalt og dømt havde ansat to mænd til at sidde på et lager i Vallensbæk og klistre falske pantmærkater på sodavandene.


Fik salget af sodavand til at falde
Politiet kom ind i sagen, da de danske rettighedshavere i 2014 kunne konstatere et stort fald i salget af et specifikt sodavandsmærke i Københavnsområdet. Det førte til flere ransagninger af lagre af Skat og politiet, og fra sommeren 2015 blev den 33-årige aflyttet af politiet. 


Anklager Henrik Uhl Pedersen forklarer, at den nu dømte fandt ud af, at en medarbejder ved Skat havde opdaget hans ulovligheder. Den 33-årige forsøgte derefter ved at møde på Karlslunde Rasteplads at bestikke Skat’s medarbejder med 30.000 kroner for at droppe sagen. Det blev afvist og er i dag en del af dommen.


Stoppet med 100.000 falske etiketter
11. september sidste år blev den 33-årige stoppet af de kroatiske toldmyndigheder på vej hjem fra Tyrkiet, hvor de havde hentet over 100.000 falske etiketter med danske pantmærker. Den 33-årige blev siden anholdt og har siddet varetægtsfængslet. Han fik onsdag dommen på to år og tre måneders fængsel og en tillægsbøde på næsten 4 millioner kroner.


En 45-årig hjælper blev idømt fire måneders fængsel og en tillægsbøde på næsten 4 millioner kroner. En tredie medgerningsmand blev ligeledes idømt fire måneders fængsel med vilkår om samfundstjeneste.


- Det var en skærpende omstændighed, at der er tale om grov og omfattende kriminalitet , siger anklager Henrik Uhl Pedersen.


Mændene nægtede sig skyldige, og den 33 årige har anket dommen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst