Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Toiletforholdene på bemandede rastepladser skal være bedre

Onsdag 27. juli 2016 kl: 08:03
Af: Redaktionen

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) mener, at der er behov for forbedringer af toiletforholdene på de bemandede rastepladser langs de danske motorveje. Derfor har han bedt Vejdirektoratet om at sætte gang i to initiativer, som skal forbedre toiletforholdene

Beslutningen om at sætte de to initiativer i gang kommer på baggrund af en undersøgelse, som Vejdirektoratet har gennemført. Undersøgelsen viser, at kun 45 procent er tilfredse med toiletforholdene på de små bemandede rastepladser. For de bemandede rastepladser ved tankstationerne er brugertilfredsheden 65 procent. 


- Det er ikke rimeligt, at turister, chauffører og trafikanter, der holder ind på bemandede rastepladser, bliver mødt af uhumske toiletforhold. Det skal vi have rettet op på, og derfor har jeg nu bedt Vejdirektoratet om iværksætte en handlingsplan, siger Hans Christian Schmidt.


Samtidig har ministeren åbnet for muligheden for at etablere betalingstoiletter på de bemandede tankanlæg og infoterier - en mulighed som blandt andet ejeren af infoteriet ved Hylkedal V nær Kolding er i gang med at realisere.


- Betalingstoiletter kan være en udmærket løsning til at sikre en høj rengøringsstandard på toiletterne på de bemandede rastepladser. Og det handler jo om at finde en løsning, der gør det rart og behageligt for trafikanterne at bruge toiletterne. Derfor er jeg også spændt på at se resultatet, når det første betalingstoilet bliver en realitet på rastepladsen ved Hylkedal V i slutningen af måneden, siger Hans Christian Schmidt.


Større brugertilfredshed
Ud over en øget kontrolindsats med rengøringen af toiletterne på de bemandede rastepladser har Vejdirektoratet desuden indført en smiley-ordning, hvor brugerne har mulighed for at trykke på en rød eller grøn smiley efter besøg på en bemandet rasteplads. Det betyder, at Vejdirektoratet og ejerne af de pågældende forretninger på de bemandede rastepladser løbende kan følge med i brugertilfredsheden på de bemandede rastepladser. Smiley-ordningen vil indgå i den løbende evaluering af kvaliteten af de bemandede rastepladser og i dialogen med koncessionshaverne.


- Jeg forventer, at de nye tiltag vil føre til, at personalet på de bemandende rastepladser holder mere øje med forholdene, og at toiletterne kommer til at fremstå mere renholdte. Det kommer trafikanterne til gode, siger ministeren.


Fakta om handlingsplanen:
  • Systematisk kontrolindsats i hele 2016
  • Øget brug af sanktionsmuligheder, herunder bod på op til 2.000 kroner til koncessionshaverne, der driver forretningerne på rastepladserne
  • Smiley-ordning, hvor brugerne kan give deres mening til kende efter besøg på bemandede rastepladser

I alt 32 bemandede rastepladser langs det danske motorvejsnet vil blive omfattet af Vejdirektoratets handlingsplan




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst