Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Uenige transportkoncerner indgår forlig

Fredag 31. juli 2015 kl: 09:57
Af: Redaktionen

Den tyske logistik-konsern Schenker og Posten Norge AS har indgået et forlig i en erstatningssag fra 2009. Schenker havde krævet en erstatning fra Posten Norge på 460 millioner norske kroner med baggrund i en række eksklusivitetsklausuler, som Posten Norge havde indgået med dagligvarekæder og -butikker i forbindelse med etableringen af Postens Norges “Post i Butikk”

Tilbage i 2002 klagede Schenker til EFTA’s overvågningsorgan, ESA, over Posten Norge’s eksklusivitetsklausuler. Posten Norge oplyser, at de omstridte klausuler blev afviklet for snart 10 år siden.


Trods afviklingen krævede Schenker erstatning af Posten Norge på de nævnte 460 millioner norske kroner - et krav, som Posten Norge afviste.


Nu er de to uenige transportkoncerner blevet enige om at indgå et forlig og dermed lægge den årelange uenighed bag dem.


- Forliget betyder, at vi kan lægge uenigheden bag os og se fremad. Posten Norge har haft succes med etableringen af Post i Butikk og ser, at nordmændene sætter stor pris på lange åbningstider og god tilgængelighed. Vi foretrækker at fokusere på at finde flere gode løsninger fremfor at bruge tid og penger på lange retssager, siger kommunikationsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge.


Den tyske logistik-konsern Schenker og Posten Norge, der fortsat konkurrerer på det nordiske marked, er enige om ikke at kommentere forliget yderligere.


Posten Norge AS er en nordisk post- og logistikoncern som udvikler og leverer helhedsløsninger indenfor post, kommunikation og logistik i Norden. Konsernen møder markedet med to mærkevarer - Posten og Bring. Posten betjener privatkunder i Norge og har ansvaret for daglig postdistribution og det landsdækkende salgsnettet med over 1.400 salgssteder i Norge. Bring retter sig mod virksomhedskunder inden for post og logistik i Norden og består af forretningsområder med forskellig spidskompetence.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst