Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
FODGÆNGERFORBUNDET HAR TALT OP:

Bilister sjusker ved højresving

Torsdag 21. maj 2015 kl: 12:15
Af: Redaktionen

Som middel imod højresvingsulykker er der i mange lyskryds indført tilbagetrukne stoplinier, der skal sikre, at de svingende bilister nemmere ser de ligeudkørende cyklister. - Men hvis stoplinierne ikke respekteres, forsvinder sikkerheden, siger Mikael le Dous, der er formand for Dansk Fodgænger Forbund, som i denne uge har lavet en optælling, der viste at 14 procent af de stoppende bilister overtrådte stoplinierne med mindst en halv vognlængde

FODGÆNGERFORBUNDET HAR TALT OP: : Bilister sjusker ved højresving
(Foto: Fodgængerforbundet)
- Det er ikke rimeligt at så mange overtræder de tilbagetrukne stoplinier, og derved bringer de lette trafikanter i fare, siger Mikael le Dous.

- Vi har kæmpet så længe og kraftigt for at komme de modbydelige højresvingsulykker til livs, og også fundet løsninger, der tilsyneladende virker. Så er det træls, at så stor en del af bilisterne ikke respekterer disse løsninger. Især gør det ondt at se, når bybusser og lastvogne overskrider stoplinierne. Det er jo navnlig med disse køretøjer, at højresvingsulykkerne får dødelig udgang, siger han videre.
 

- Vi mener, at årsagen til, at der sker så mange overtrædelser, skal findes i, at politiet ikke mere er synlige i bytrafikken, og i alle tilfælde er på vej et sted hen, hvor der er vigtigere at være. Derved får alle de "små" overtrædelser i trafikken ikke konsekvens for trafikanterne, hverken bilister, cyklister eller fodgængere, og vi må blot vente på at nogen kommer alvorligt til skade, påpeger Mikael le Dous.
 

Dansk Fodgænger Forbund's optællingen blev udført i uge 21 ved 6 lyskryds med lokaltrafik i Helsingør, og omfattede 179 stoppende køretøjer. Heraf overtrådte 25 køretøjer de tilbagetrukne stoplinier med mindst en halv vognlængde. Hvert lyskryds blev observeret i 10 minutter, på hverdage mellem kl. 14 og 15. Overtrædelserne varierede for de enkelte lyskryds fra 8 til 25 procent.
 












Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst