Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Vejtransporten og luftfartens udfordringer ligner hinanden

Onsdag 18. marts 2015 kl: 15:05
Af: Redaktionen

Den danske transportminister Magnus Heunicke (S) er igen fremkommet med konkrete opfordringer til EU's transportkommissær Violeta Bulc, når det gælder sociale forhold på et af transportens områder. Aktuelt har der været fokus på lufttrafikken med strejker hos SAS, Norwegian og Lufthansa og risiko for blokade og aktioner mod lavrprisflyselskabet Ryanair, der afviser at indgå overenskomst med danske fagforeninger i forbindelse med etablering af en base i Københavns Lufthavn. På en række områder ligner vejtransporten og luftfartens udfordringer ligner hinanden, og derfor er luftfarten repræsenteret ved en politisk debat på fredag under transportmessen i Herning

Debatten, der er arrangeret af vognmandsorganisationen DTL - Danske Vognmænd, finder sted på fredag 20. marts på Transport 2015 på organisationens stand i Hal J1. Under den politiske debat vil formanden for Flyvebranchens Personaleunion, Thilde Waast, være meddebattør sammen med repræsenteret DTL- Danske Vognmænd, ITD, DI og fagforbundet 3F. Folketingsmedlemmerne og transportordførerne Kristian Pihl Lorentzen (V) og Rasmus Prehn (S) deltager også i debatten


DTL's administrerende direktør Erik Østergaard mener, at der kan drages flere paralleller til vejtransporten.


- Der kan trækkes en rød tråd fra luftfartens verserende stridspunkter og til det, som i årevis er foregået på vejtransportområdet inden for godstransporten. Vi har set det i spørgsmålet om, hvorvidt man kan flyve vikarer ind fra udenlandske vikarbureauer og lade dem køre lastbiler ud af Danmark på udenlandske løn- og arbejdsvilkår. Og vi har set det ved direkte oprettelser af selskaber uden for Danmarks grænser, hvor man opererer systematisk i Danmark og i Norden på helt andre vilkår, end der gælder her, siger han.


Et afgørende slag
Erik Østergaard mener, at det er forkert, hvis man lader befolkningen tro, at det, der foregår i øjeblikket på arbejdsmarkedet, mest er et fagforeningsspørgsmål og et for eller imod organisering i de traditionelle fagforbund.


- Det er et helt afgørende slag om, hvorvidt der i Danmark er plads til et dansk transporterhverv - altså danske virksomheder på danske hænder, siger han og fortsætter:


- Vi kæmper i DTL - Danske Vognmænd for muligheden for at drive vognmandsvirksomhed her i landet på vilkår, der giver plads til danske ansatte på danske biler - og pligt til at betale skat til det danske samfund. Det er ikke nogen hemmelighed, og derfor følger vi også interesseret med i udviklingen på luftfartsområdet, siger Erik Østergaard.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst