Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportorganisation vurderer: Tysk mindsteløn gælder for alle

Mandag 22. december 2014 kl: 12:43
Af: Jesper Christensen

Ved indgangen til det nye år introducerer Tyskland en ny lov om mindsteløn, der også gælder også for transportbranchen. Derfor er det ifølge transportorganisationen ITD vigtigt, at man som vognmand er opmærksom på, hvad de nye regler betyder - eksempelvis dokumentation på en mindste månedsløn på 1.766,64 euro, hvilket svarer til 13.145,92 kroner før tillæg og diæter. Ifølge lover en eksempelvis en transportvirksomhed forpligtet til at sikre sig, at eventuelle underleverandører betaler tysk mindsteløn for arbejde udført i Tyskland

- Vi står med et nyt regelsæt, der træder i kraft i Tyskland ved årsskiftet omkring mindsteløn. Det betyder, at den enkelte vognmand skal have styr på, hvad reglerne indebærer for sin virksomhed, og de ansættelsesforhold man har inden da. Derfor har vi valgt at lave en liste over de mange spørgsmål, der vil dukke op i forbindelse med disse nye regler, siger Anders Jessen, erhvervspolitisk chefkonsulent i transportorganisationen ITD.


Efter reglerne er det for eksempel fastsat ved lov, at alle over 18 år, der er ansat i tyske virksomheder inden for alle brancher mindst skal oppebære en grundløn på 8,50 euro pr. time (63,25 kroner). Mindstelønnen omfatter alt lønarbejde i Tyskland, og omfatter ikke tillæg, som for eksempel diæter, særlige tillæg, præmier og diæter.


ITD har udregnet, at en chauffør, der arbejder 48 timer om ugen i løbet af en måned skal have en mindsteløn på 1.766,64 euro, hvilket svarer til 13.145,92 kroner før tillæg og diæter.


ITD peger på, at loven ikke kun gælder for tyske vognmænd og tyske virksomheder, men for alle udenlandske virksomheder, der udfører arbejde på tysk jord. Loven gælder således for både tyske og udenlandske vognmænd og speditionsvirksomheder, der har landevejstransporter i Tyskland, til/fra Tyskland og gennem Tyskland.


Ifølge ITD har de tyske myndigheder ansat 800 medarbejdere, der har fået til opgave at kontrollere, at loven om mindsteløn bliver overholdt.


Interesserede kan læse ITD's liste over spørgsmål og svar angående den nye tyske lov om mindsteløn her:







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst