Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Trafikselskab på den anden side af Kattegat samler kræfter til vinteren

Fredag 28. november 2014 kl: 10:55
Af: Redaktionen

Den kollektive trafik under Västtrafik i Västra Götalandsregionen med Göteborg som den absolut største by, er klar til at møde vinterens udfordringer med sne- og isglatte veje. I denne vinter vil Västtrafik, der har omkring 900 busruter, som noget nyt operere med standby-busser

Västtrafik peger på, at for at den kollektive trafik i området skal kunne gøre nogenlunde problenfrit gennem vinteren, kræver der et godt samarbejde mellem de involverede parter og en god planlægning.


Det nye i denne vinter er standby-busser, der kan sættes ind, hvis sne og is forstyrre togtrafikken.


Derudover har Västtrafik et beredskab over for de udfordringer, der kan opstå under vinteren. Det gælder eksempelvis daglige inspektioner af ruterne, prioriteringslister for snerydning, forkørere ved vanskelige vejrforhold og forbedret information ved forstyrrelser i driften.


- Vi arbejder med de faktorer, vi kan påvirke, siger Jarl Samuelsson, der er ansvarlig for Västtrafiks vinterforberedelser.


- Men forvæntningarna må også være realistiske. Bliver der et meget besværligt vejr, ved vi, at der opstår problemer i trafikken, siger han videre.


Busser i beredskab
Når det gælder togtrafikken samarbejder Västtrafik med SJ og Trafikverket for at klare driftsforstyrrelserne. Indsatsen handler blandt andet om at gennemse og klargøre det kørende materiel, sikre adgangen for medarbejderne og benytte reducerede køreplaner, hvis vejret bliver for dårligt. Op til denne vinter har Västtrafik som nævnt besluttet at operere med standby-busser. I den forbindelse har trafikselskabet skaffet over en halv snes busser.


- Tanken er at have busser stand-by i Mölndal og Partille, som kan sættes ind ved problemer i togtrafikken. Det indebærer, at vi hurtigere kan hjælpa vore kunder med erstatningstrafik, siger Jarl Samuelsson.


Om eftermiddagen flyttes et antal busser til Nils Ericsonterminalen, hvor de står som beredskab i myldretiden.


Siden 2011 har Västtrafik haft en "vintersamordnare" ansat, som fungerer som et bindeled mellem Västtrafik, kommunerne og busoperatørerne. Ud over daglige afstemninger under vanskelige vejrforhold er der ugentlige afstemningsmøder i hele vinterperioden.


- Vi fører en tæt dialog med alle parter omkring hvilken indsats, der må gøres for at møde kundernes behov for kollektiv trafik. For at det skal fungere selv under vanskelige vejrforhold, skal der være et godt samarbejde mellem mange, siger Jarl Samuelsson.


Om Västtrafik
Hverdag rejser 390.000 personer med Västtrafik. 
Västtrafik ejes Västra Götalandsregionen og har cirka 900 linier, der køres af busoperatører, der har fået kørslen i konkurrence med andre.
Der bor omkring 1.000.000 mennesker i de større byer Västra Götalands län med Göteborg som den absolut største. Det samlede befolkningstal i Västra Götalands län er på godt 1.500.000.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer
- Lokal togoperatør justerer køreplaner og togenes længde
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst