Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kalundborg Havn bygger et avanceret tankanlæg til kalilud

Torsdag 30. oktober 2014 kl: 09:32
Af: Jesper Christensen

Ingeniør-virksomheden Haldor Topsøe A/S, der blandt andet arbejder med miljø-teknologi, har indgået en aftale med Kalundborg Tank Terminal A/S om opførelse af et avanceret tankanlæg i Kalundborg Østhavn. Tankanlægget får en kapacitet på 5.000 kubikmeter - 5.000.000 liter

Kalundborg Havn bygger et avanceret tankanlæg til kalilud
Anlægget kommer til at bestå af to tanke på hver 2.500 kubikmeter. De skal bruges til opbevaring af kalilud og udgør et komplementar-anlæg til de tanke, som Kalundborg Tank Terminal A/S opførte til Haldor Topsøe i 2012 for indskibning af Salpetersyre.


De to nye tanke, der bliver opført i sort stål med udvendig isolering, er udstyret med et system, der kan opvarme indholdet. Skibe, der skal losse kalilud til anlægget vil anløbe Kalundborg Havns nyrenoverede Kaj 10. Kalilud, der er en stærk uorganisk base, benyttes blandt andet i forbindelse med produktion af biodiesel og som elektrolyt i alkaliske batterier.


Tankene i det nye anlæg bliver placeret i en ny tankfarm i eget basin omgivet af 3,6 meter høje beton-voldvægge. I forbindelse med anlægget etableres der egen vej samt et avanceret selvbetjeningssystem til læsning af tankbiler. Anlægget projekteres og opføres af Esbjerg-virksomheden Steeltank.


Det årlige flow vil blive i størrelsesordenen 30.000 ton. Kaliluden leveres med tankskibe i partier på cirka 2.500 ton pr. anløb - og vil blive distribueret videre til Haldor Topsøe's produktionsanlæg i tankbiler.


Haldor Topsøe A/S forsker, udvikler og producerer blandt andet katalysatorer og relateret procesteknologi og anvender i den forbindelse blandt andet salpetersyre og kalilud.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst