Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tysk transportminister til EU-Kommissionen: Tag fat om social dumping

Fredag 24. oktober 2014 kl: 21:53
Af: Redaktionen

På årsmødet i den tyske vognmandsorganisation BGL - Bundesverband Güterkraftverkehr Logistik - i Leipzig sendte den tyske transportminister Alexander Dobrindt et klart signal til EU-Kommissionen. Han vil have EU-Kommissionen til at tage fat om cabotagekørslen og social dumping - og skabe klarhed og retssikkerhed

- Hvis det ikke sker, vil vi komme til at se nationale løsninger, som vil være forskellige fra land til land, sagde Alexander Dobrindt, der var klar til at hjælpe de tyske vognmænd. 


Den tyske transportminister høstede med sine udtalelser et bragende bifald.


På årsmødet i den tyske vognmandsorgansiationvar der fuldt fokus på særligt to udfordringer for tyske vejtransporterhverv: Social dumping og finansiering af infrastruktur.


I sin åbningstale lagde formanden for BGL, Adalbert Wandt, ikke skjul på sin frustration over, at BGL's medlemmer skal konkurrere med vognmænd fra andre lande og chauffører fra tredjelande. 


- De skal ikke blot konkurrere med andre vognmænd, der har lavere lønninger og vilkår, men også med andre vognmænd, der simpelthen bryder reglerne. En af konsekvenserne er, at chauffører overnatter i deres køretøjer på rastepladser og i industriområder, påpegede BGL-formanden. Han efterlyste klare løsninger, og at myndighederne - herunder, at EU-Kommissionen - går ind og tager ansvar.


Direktør Søren H. Larsen, Nordic Logistics Association (NLA), som har danske, svenske, norske og finske vognmandsorganisationer bag, overværede BGLs årsmøde.


- De seneste år har BGLs årsmøder alle haft cabotage som et hovedtema, og det var derfor interessant, hvordan både BGL og den tyske forbundstransportminister så markant i år tog afstand fra social dumping. Interessant fordi social dumping reelt er et større problem end bare cabotagen. Social dumping kan finde sted i alle dele af transporterhvervet - ikke kun i kraft af cabotage. Det er samme problem vi står overfor i Norden, siger Søren H. Larsen.


Han mener, at den ny EU-Kommission fik én klar besked fra årsmødet i BGL: Tag ansvar.


- NLA er enig i denne besked. EU-Kommissionen har et ansvar for at sikre, at EU's transportmarked fortsat kan fungere uden at blive hevet i stykker af social dumping og nationale tiltag mod ulovligheder og misbrug. Den afgående EU-Kommission forsøgte at stikke hovedet i busken. Den nye kommission har foreløbig accepteret, at den har en opgave. Nu må vi sikre os, at den nye kommission også handler, når den tiltræder her 1. november, siger Søren H. Larsen.


Infrastruktur og finansiering af infrastruktur var dagens andet store tema. BGLs formand efterlyste mere realisme i de tyske vejafgifter - det vil sige en mere fair beregning af afgiftsniveauerne og en afgift for alle, der bruger vejnettet - tyske såvel som ikke-tyske. Ministeren kvitterede ved at love, at han vil fortsætte arbejdet med en maut for privatbiler og skabe et system med en større del af provenuet ført tilbage til investeringer i veje.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst