Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Fagforening: Partikelforurening er et stort arbejdsmiljømæssigt problem

Mandag 15. september 2014 kl: 09:49
Af: Redaktionen

Partikelforurening i danske tog og tilhørende arealer er et stort arbejdsmiljømæssigt problem for de ansatte, der hver dag oplever at blive udsat for væsentligt forhøjede koncentrationer af mikropartikler i forbindelse med udførelsen af deres arbejde. Dansk Jernbaneforbund har længe arbejdet med problemstillingen

Dansk Jernbaneforbund tager udgangspunkt i P1 dokumentaren ' Hold vejret i kupeen - historien om DSB og den farlige luft', hvori det gang på gang blev påpeget, at der er - specielt i DSBs dobbeltdækkervogne - en væsentlig forhøjet koncentration af mikropartikler i luften i togene. 


Det er et problem for de passagerer, der benytter togene, men ifølge Dansk Jernbaneforbund langt mere alvorligt er det for de mange ansatte, der ikke kun i en begrænset tidsperiode, men hver dag - hele dagen - udsættes for påvirkningen af disse mikropartikler. 


Det vil Dansk Jernbaneforbund have gjort noget ved.


- Det har været en lang kamp for at få arbejdsgiveren - i dette tilfælde DSB - til blot at anerkende, at der 'måske' er et problem. De forhøjede værdier holder sig under grænseværdierne, men som flere anerkendte arbejdsmiljøforskere har fastslået, så indebærer løbende påvirkning af mikropartikler en potentiel sundhedsfare og en forøget risiko for at udvikle visse former for kræft. Vores medlemmer udsættes for disse påvirkninger, og det hverken kan eller vil vi sidde overhørigt, siger Dansk Jernbaneforbunds hovedkasserer og arbejdsmiljøansvarlige, Kirsten Andersen, der fortsætter:


- Når det så er sagt, så vil jeg gerne understrege, at løsninger på disse problemer kun kan komme i stand gennem et bredt samarbejde mellem arbejdsmiljørepræsentanterne, tillidsrepræsentanterne og ledelsen i de enkelte virksomheder - også de lokale ledere. Påvirkningen fra mikropartikler er i høj grad et udslag af konkrete og ofte lokale forhold, der kan forbedres, hvis blot der er den fornødne opmærksomhed på problemstillingen. Det er klart at virksomhederne må indstille sig på, at der er udgifter forbundet med nedbringelsen af partikelforurening, men det er trods alt både medarbejdernes og passagerernes helbred, der er i spil, så vi håber naturligvis, at virksomhederne kan indse det fornuftige i at optrappe indsatsen og tage affære.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Der er behov for styrket samarbejde
- Banedanmark skal undersøge tre mulige linieføringer
- Broarbejde blev beskyttet for vind og vejr
- Starten af året har budt på mange tog til tiden
- Tog mellem Silkeborg og Herning er stadig aflyst
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet
- Tog er aflyst mellem Silkeborg og Herning i weekenden og mandag - måske længere
- Kommunikationsbureau ansætter tidligere politisk chef i transportorganisation som direktør
- Tysk transportkoncern lukker afdeling i Padborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst