Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Hanstholm Havn ændrer strategi for at sikre vækst

Mandag 25. august 2014 kl: 09:12
Af: Redaktionen

Havnens nye bestyrelse vælger trestrenget strategi frem for den hidtidige enstrengede. "Det er vores opfattelse, at der hidtil har været for ensidig fokus på ydermolen som den eneste nøgle til fremtidig succes. Derfor er det helt afgørende, at vi fokuserer på alle tre elementer: ydermole, baglandsarealer og den eksisterende havn," siger Martin Vestergaard, formand for bestyrelsen for Hanstholm Havn.

Hanstholm Havns bestyrelse har besluttet at forfølge en anden strategi end den hidtidige i bestræbelserne på at sikre den ønskede udvidelse af havnen - en udvidelse der ifølge tidligere analyser vil få stor betydning for erhvervslivet og udviklingen i den nordjyske region, bl.a. i form af skabelse af op til 2.000 nye jobs.

- I den hidtidige proces har den gamle bestyrelse arbejdet enstrenget med primær fokus på at få etableret en ny ydermole. Efter at have analyseret projektet grundigt har vi besluttet at anlægge en markant anderledes og meget bredere strategi, oplyser Martin Vestergaard, formand for den nye havnebestyrelse, der blev indsat af Thisted Kommune i foråret 2014. Det skriver Hanstholm Havn i en pressemeddelelse.

-Det er vores opfattelse, at opgaven skal løses gennem en trestrenget strategi. Ydermolen er selvfølgelig en forudsætning for realisering af den samlede visionsplan, men en velfungerende havn og konkrete initiativer i forhold til baglandet er helt uundværlige forudsætninger, som vi skal have på plads.
- Populært sagt og lidt forenklet har man hidtil fokuseret for ensidigt på rammerne, hvor vi nu vælger at arbejde med både rammer og indhold. Vi vil stadig arbejde hårdt for at skabe finansiering af ydermolerne, som ikke er mulig uden statslig finansiering eller medfinansiering. Men samtidig vil vi udvikle den eksisterende forretning og få gang i udviklingen af baglandsarealerne.

- Vi er nødt til at løfte den eksisterende havn til at være en overskudsgivende forretning, så vi skaber økonomisk mulighed for at investere udvikling af havnen og baglandsarealerne. En overskudsgivende og velfungerende havn er både forudsætning for og fundament under en udvidelse af havnen, og vi må erkende, at vi i dag har en havn, der ikke kører optimalt forretningsmæssigt, fastslår Martin Vestergaard.

Den overordnede tidsplan kan stadig holdes
Martin Vestergaard understreger, at den tidligere udmeldte tidsramme på 7-8 år frem til en udvidet Hanstholm Havn er i drift, ikke forsinkes af den ændrede tilgang til realiseringen.

Hanstholm Havns bestyrelse har valgt at sige farvel til rådgiverne fra Grontmij, der gennem årene har været en nøglespiller i udviklingen af projektet.

Hanstholm Havn skal også have en ny daglig ledelse. Havnedirektør Birgitte Juhl er fritstillet og indstillet til fyring. Det skriver TV Midtvest.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- En container med rom indeholdt også andre stærke sager
- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst