Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Grønne fisk hader spildolie

Torsdag 21. august 2014 kl: 10:33
Af: Redaktionen

Grønne fisk i vejkanten skal forny vores syn på vejristen og kloakken nedenunder. Det er ikke en skraldespand, men i stigende grad en direkte vej for regnvand ud i naturen - med risikoen for forurening til følge. Det har fået forsyningsselskabet Awros i Aabenraa Kommune til at sætte en kampagne - Take Care - i gang, der skal få store og små trafikanter til at tænke sig om, inden de kaster eller hælder affald i ristene i vejene - for en vejrist er ikke bare en vejrist

Grønne fisk hader spildolie
Under jordoverfladen er der stor forskel på, om vejristen leder til spildevands- eller regnvandskloakken. Med kampagnen "Take Care" vil forsyningsselskabet Arwos undgå, at vejristene ender som skraldespande, for det er ikke uden konsekvenser, når skidtet smutter gennem rillerne i vejristen.


- Vi sætter ganske enkelt grønne fisk på asfalten ved de mange vejriste. Alene med den synlighed håber vi på, at folk tænker mere miljørigtigt, inden de smider cigaretskodder, bilsæbe eller papirrester derned, siger vandchef ved Arwos Timm Bochdam.


Fiskene skal som led i kampagnen spredes ud over hele Aabenraa Kommune. I første omgang starter den i Padborg-området, hvor man i august sætter fisk op ved 165 vejriste. 


- Folk har en opfattelse af, at en kloak er en kloak. Men i takt med at vi klimasikrer, deler vi spildevand og regnvand i to kloaksystemer. Regnvand ledes via store bassiner direkte ud i naturen, og derfor er det ikke lige meget, hvad der kommer ned mellem rillerne i risten. Det er grundlæggende det budskab, vi ønsker at sende med kampagnen, siger Timm Bochdam.


Hånd i hånd med erhvervslivet
Når kampagnen starter i Padborg, skyldes det, at området er særligt udsat med den megen trafik ved "porten til og fra Skandinavien".  Det understreges også efter fund af olie i regnvandsbassinerne i området. 
 

Oliefundet i Padborg kan have mange årsager, og af samme grund er kampagnen også blevet til i samarbejde med flere store spillere i området: Statoil i Padborg repræsenteret ved Michael Dinesen og virksomheden H. P Therkelsen A/S repræsenteret ved Mogens Therkelsen. Også transportorganisationen ITD bakker op om kampagnen.


- Det er naturligvis et fælles ansvar, og set fra vores stol er det afgørende, at vejtrafikken ikke belaster miljøet mere end højst nødvendigt. Hvis simple virkemidler kan give en effekt, så kan vi kun bakke op om Arwos' "Take Care"-kampagne, siger Jacob Chr. Nielsen, der er administrerende direktør i ITD.


Aabenraa Kommune opstiller i forbindelse med kampagnen en beholder til spildolie i industriområdet i Padborg. Dermed bliver det let for chauffører og andre trafikanter at komme af med olierester.


- Der skal være et nemt alternativ til vejristen. Det gælder i øvrigt ikke kun for olie og andre væsker. Derfor opsætter vi også skraldespandstragte, så det bliver let for chauffører at komme af med deres affald i Padborg-området, siger Bent Sørensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Aabenraa Kommune.


Formand for Vækst- og Udviklingsudvalget Philip Tietje tilføjer, at kampagnen understreger, at alle kræfter arbejder sammen om at bevare et af Nordeuropas største transportcentre. 


- De grønne fisk er den første fælles indsats for at gennemføre visionerne i forslag til Helhedsplanen for Padborg Erhvervsområde, som blev vedtaget i maj, siger Philip Tietje.




Fakta om Take Care
I august opsætter Arwos 165 grønne fisk ved de riste, som i Padborg-området er forbundet med regnvandskredsløb.
Det sker for at gøre opmærksom på, at vejristen ikke er en skraldespand. 
"Take Care" er blevet til i tæt dialog med erhvervslivet i området.
Som udløb på "Take Care" vil Arwos foretage stikprøvemålinger i de belastede regnvandsbassiner og udløb i forsøget på at dokumentere potentielle forbedringer.


Øvrige kampagneinitiativer
Fiskene spredes over hele Aabenraa Kommune.
Banner opsættes på Arwos' bygninger i Padborg-området. 
Bakkepapir uddeles til grillbarer og restauranter i Padborg-området.
Postkort uddeles på chaufførernes samlings- og servicesteder i området.
QR-koder på banner, bakkepapir og postkort henviser til lydfiler på forskellige sprog, som fortæller om kampagnen.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst