Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Volvo Trucks sætter mere trafiksikkerhed ind i lastbilerne - som standard

Onsdag 20. august 2014 kl: 10:37
Af: Redaktionen

Volvo Trucks Danmark har valgt at standardmontere et system (ACB), der advarer mod kollision og automatisk nødbremser lastbilen, hvis chaufføren ikke reagerer. Systemet bliver uden merpris standard fra uge 37 på alle to- og tre-akslede Volvo FH-trækkere

Volvo Trucks sætter mere trafiksikkerhed ind i lastbilerne - som standard
Systemet kombinerer advarselslys og -lyd med en meget sikker identifikation af en kommende fare i trafikken. Systemet anvender både radarteknologi og kameraidentifikation, og den dobbelte identifikation opererer med langt færre fejlalarmer end hidtil kendte systemer. 


Forskning viser, at menneskelige fejl er medvirkende årsag til omkring 90 procent af alle trafikulykker. Trafikale omgivelser er medvirkende årsag til 30 procent af alle ulykker, mens køretøjsdefekter indgår i ca. 10 procent. 


Men i de fleste ulykker indgår ofte flere faktorer. Derfor gør Volvo Trucks sig store anstrengelser for at sikre, at hver eneste lastvogn sætter chaufføren i den bedst mulige position til at undgå ulykker og styre uden om potentielt farlige situationer. 


- Da sikkerhed er en af Volvo Trucks kerneværdier er det naturligt for os at være først på markedet med en så værdifuld sikkerhedsfeature som kollisionsadvarsel med nødbremsning, siger administrerende direktør Søren Wettergreen fra Volvo Group Trucks Danmark og fortsætter. 


- Vi vælger at gøre det uden merpris frem til det bliver lovpligtigt for at få systemet så udbredt som muligt. Den type uheld, som Volvo ACB primært beskytter imod, forårsager ofte fatale ulykker for medtrafikanter, samt store gener for den øvrige trafik. Derudover er ulykkerne ofte forbundet med omfattende materielle skader, som giver store driftstab for vores kunder.


ACB-systemer bliver lovpligtige om et år
Det automatiske nødbremsningssystem bliver lovpligtigt på lastvogne fra 1. november næste år. Volvo Trucks Danmarks beslutning om allerede at lancere systemet uden merpris fra uge 37 frem til det bliver lovpligtigt skal ses som et forsøg på at reducere nogle af de hyppigst forekommende ulykkestyper, hvor lastvogne er involveret - ulykker med ligeudkørende på samme kurs, svingninger på samme kurs og ligeudkørende ulykker mod parkerede køretøjer, som i alt udgør knap 19 procent af det samlede antal ulykker, hvor tunge køretøjer er involveret. 


Samtidig er det en ulykkestype, der er mest fremherskende på motorvej og landevej, hvilket som regel involverer store forsinkelser og gener for den øvrige trafik. Nye beregninger viser, at den type uheld i gennemsnit koster statskassen og kommunerne op mod kr. 600.000 pr. ulykke. Dertil skal lægges de direkte reparationsomkostninger på involverede køretøjer og driftstab i reparationstiden.







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst