Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Bevola viser verdenspremiere på Vestfyn Trækker

Torsdag 8. maj 2014 kl: 11:05
Af: Redaktionen

Ringsted-virksomheden Bevola lancerer igen i år en verdenspremiere på akselsiden til årets transport og logistik messe, Vestfyn Trækker, som løber af stablen 23-25 maj. Der er tale om et nyt akselprodukt - BevoTop fra BevoNac

Bevola viser verdenspremiere på Vestfyn Trækker
BevoTop er udviklet i samarbejde med en række svenske vognmænd, udsprunget af den direkte konsekvens af skivebremsens placering på BevoBur. Ønsket fra vognmændene var at skabe et tilpasset produkt med en mindst mulig højdeøgning, letteste vægt og som samtidig kunne give maksimale fordele med så høj og horisontal placering af skivebremsen som muligt og uden at skulle tære på den minimale kørehøjde for single-monterede 22.5 dæk.
 

Ved at rotere akslen således, at bremsen havnede i en vinkel, så bremsekaliberen ikke blev et kritisk punkt og hellere ikke kom i konflikt med luftbælgen ved lufttomt tilstand, gennemførte Bevola et antal beregninger og test for at finde frem til en fungerende og praktisk producerbar variant. Det blev til BevoTop.


BevoTop har med bevolas egne ord "den ultimative skivebremseplacering", hvor vægtfordelingen på glidepindene i princippet er 50/50, og hvor bremseskjoldet samtidigt er placeret med kørselsretningen. Belægningen står i kaliberen i stedet for at hænge mod belægfjedrene. Bremseventilationen står oprejst og modvirker indtrængen af smuds og vejpartikler. Bremseskiven får hermed en optimal naturlig udluftning, som kommer gennem fartvindens naturlige retning under vognen.


BevoTop er ligeledes udstyret med et skjold for eksterne partikler såsom flis, småsten og spåner på oversiden af skivebremsen - og for at beskytte ved aflæsning af for eksempel en flislast, der tippes af. Skjoldet minimerer også risikoen for at disse partikler kan forårsage brand ved at komme i forbindelse med den kraftige varmepåvirkning fra bremserne.

 
Unik kvalitet er standardudstyr for BevoNac
Endvidere er BevoTop udstyret med Wabco-bremseklokker med integreret ventilation og en mindre indbygningsdiameter. BevoTop har CAAC justerede aksler for hjulvinklerne toe-in og camber og er udstyret med SV long life støddæmpere og Skipton Rubber HD fjederbøsning for optimalt driftsøkonomi. BevoTop er udviklet til skivebremser, som er Bevolas standard fra Meritor, Elsa 195, med rustfrie glidepinde og tilpasset til de nordiske forhold med behandlet bremsebelægning og ekstra indsmurt bremsemekanisme ved levering.


BevoTop har en mindste kørehøjde på 400 mm, hvilket passer godt til trailere med singlehjul 385/55x22,5 og tilsvarende tvillingmonterede hjul i størrelsen 22,5.


BevoTop er udviklet i samarbejde med Assali Stefen og indgår i BevoNac. BevoTop distributeres gennem de nordiske trailerværksteder.
 

BevoTop har verdenpremie på transport og logistik messen, Vestfyn Trækker i Ejby, fredag 23 maj.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst