Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
EU'S TRANSPORTKOMMISSÆR:

Femern-tunnelen er vigtig for Europa

Fredag 25. april 2014 kl: 09:01
Af: Jesper Christensen

Den faste forbindelse over Femern Bælt er en fordel for flere end blot Danmark og Tyskland. Den planlagte sænketunnel vil være med til at binde resten af Europa sammen. Det siger EU's transportkommissær Siim Kallas

- Femern Bælt forbindelsen fjerner en betydelig flaskehals mellem Danmark og Tyskland. Dermed bliver Norden forbundet til Europa på en effektiv, grøn og intelligent måde. Som en integreret del af TEN-T-netværket bliver den faste forbindelse over Femern Bælt del af et pan-europæisk netværk, der styrker det indre marked og skaber mobilitet, siger Transportkommissær Siim Kallas.
 

Projektet er delvist finansieret af EU, og i Bruxelles er der store forventninger til tunnelen som en motor for økonomisk vækst i EU.


- Den faste forbindelse over Femern Bælt vil styrke de regionale, nationale og europæiske økonomier ved at sikre et sikkert og effektivt flow af passagerer og fragt, siger Simm Kallas og fortsætter:


- Den vil således skabe nye muligheder for job, turisme og erhverv. Desuden ventes den at give mulighed for yderligere udvikling, eksempelvis ugentlig pendling mellem områderne omkring København og Hamborg. I det større perspektiv kan projektet spille en afgørende rolle i at forbinde yderområder og den vigtige industri i Sverige og Finland med det øvrige EU.


Transportkommissæren mener også, at den faste forbindelse over vil bidrage til at nå EU's klimamål. 


- Ved at gøre det muligt at flytte mere godstrafik fra veje til tog, vil den faste forbindelse over Femern Bælt bidrage til mere miljø- og klimavenlige transportformer, fremhæver Simm Kallas.


Ifølge EU's transportkommissær ventes en grøn og effektiv korridor for vej- og togtrafik at give bedre driftsmæssige muligheder, som vil reducere sundhedsproblemer på grund af støj og luftforurening og på længere sigt mindske effekten af drivhusgassernes indflydelse på klimaændringerne. 


Ud over at være EU's transportkommissær er Siim Kallas næstformand for EU-Kommissionen.







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst