Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

ITD's medlemmer sagde ja til innovationscenter

Mandag 14. april 2014 kl: 11:00
Af: Redaktionen

ITD's bestyrelses forslag om at oprette et innovationscenter inden for transport og logistik under ITD's vinger, blev vedtaget på organisationens generalforsamling, der fandt sted i Nyborg i lørdags

Innovationscenteret CILT - Center for Innovation i Logistik og Transport - skal bane vejen for landtransportbranchens gode ideer og være med til at løfte danske vognmænds konkurrenceevne.


Med beslutningen på generalforsamlingen fik ITD grønt lys til at etablere og drive CILT over en tre-årig periode.


- Vi ser centeret som en langsigtet investering i branchens fremtid, og derfor foreslår vi foreløbigt en etableringsfase på tre år. Vi er nødt til at tænke utraditionelt for at styrke vores erhverv, og det er i ITD, at pladsen og råderummet til visionære nyskabelser for branchen findes, sagde ITD's bestyrelsesformand Gert Jakobsen i forbindelse med præsentationen af forslaget.


Han blev suppleret af ITD's næstformand Poul Henrik Schou, der forklarede:

- Det handler om branchens konkurrenceevne. Den skal løftes hele tiden. Hvis vi kun konkurrerer på løn og omkostninger, har vi ikke en chance. Kravet er, at danske vognmænd skal være i stand til at skabe en større værdi for kunderne end de udenlandske konkurrenter. Det er her, fokus skal ligge for vores innovationscenter.



Centeret skal fungere som en hjælpende hånd til de vognmænd, som ligger inde med en god ide, men måske lige mangler at få den ud over rampen, fordi de møder spørgsmål fra myndigheder eller forhindringer i de eksisterende rammer og regler. Her skal centeret hjælpe med at lave de beregninger og analyser, der kan bane vejen for eksperimenter og forsøg uden for de normale rammer.


Centeret skal kunne drive større og landsdækkende projekter i samarbejde med andre spillere og bygge bro til forskere og myndigheder, men det skal også være i stand til at gå ind i kortere og mere lokale projekter i direkte samarbejde med den enkelte ITD-virksomhed. Det vigtigste er, at aktiviteterne understøtter en sund udvikling i branchen og er med til at skabe ekstra værdi hos vognmændene.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst