Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
AALBORG HAVN:

Mobilkran kan løfte 144 ton og øger kapaciteten

Onsdag 10. april 2024 kl: 08:25
Af: Redaktionen

Mobilkran kan løfte 144 ton og øger kapaciteten

Port of Aalborg - Aalborg Havn - har investeret i en stor mobilkran, der kan løfte 144 ton i krogen. Investeringen skal øge kapaciteten og sikre havnedrift en fremover. Den nye kran ventes at blive kørt ind på havnen sidst på året

Med kranen vil Port of Aalborg understøtte udviklingen i projekt-, bulk- og containergods - og blandt andet håndtere nogle af verdens største vindmøllevinger. Baggrunder for investeringen er, at havnen ved Limfjorden oplever en stigning på størrelsen af det gods, der håndteres ind og ud af havnen. 


- Vi har længe haft et ønske om at udvide vores krankapacitet, så vi kan sikre den positive vækst på og omkring havnen. Med den nye investering får vi nu et manøvredygtigt og fleksibelt supplement til vores eksisterende kraner. Med øget krankapacitet kan vi højne både effektivitet og flow på havnens kajarealer - blandt andet containerterminalen, hvor godsmængderne er i en positiv udvikling, siger Office Manager, Planning & Operation, hos Port of Aalborg, Michael Hasselager.

 
Ud over at håndtere container- og bulkgods skal den nye mobilkran også laste og losse komponenter til vind- og offshore industrien, som fylder stadig mere på kajen i Aalborg.
 

- Med aktører som Siemens Gamesa og CS WIND Offshore placeret ved Østhavnen oplever vi et stort behov for håndtering af projektgods. Udviklingen går utroligt stærkt på markedet, og vi skal som infrastruktur være i stand til at håndtere nogle af verdens største vindmøllevinger, der i dag er over 115 meter lange og ikke kan transporteres via vej, siger Michael Hasselager og fortsætter:


- Den udvikling skal vi naturligvis være med til at supportere, og det gør vi blandt andet ved at investere yderligere i vores, faciliteter, så vi fortsat kan betjene lokale virksomheder med effektive logistik- og transportløsninger uanset godsstørrelse.


Sat sammen i samarbejde med producent og havnens kunder
Den nye kran er en Liebherr LHM550, som leveres i starten af fjerde kvartal. Kranen har med en kapacitet på 144 ton ved krogkørsel og bulkgrabber på 19 og 26 kubikmeter mulighed for at øge effektivitet og udvikle eksisterende og nye kranoperatoner på havnen.
 

Den ny kran er specificeret i samarbejde med havnens brugere, ligesom der er fuld gang i forberedelser med den tyske producent.

 
- Vi har gennem længere tid været i tæt dialog med Liebherr omkring den nye kran. Dels for at afdække vores eget behov, men også for at kunne imødekomme de mange krav fra vores kunder, som kommer til at bruge kranen, siger Michael Hasselager og fortsætter:

 
- Slutningen af året 2023 sendte vi vores kranførere og tekniske personale til Liebherr’s fabrik i Rostock, hvor vi blev introduceret til kranen og i fællesskab blev klog på vores kravsspecifikation. Nu er vi så endt med en løsning, som vi glæder os meget til at tage i brug.

 
Som led i elektrificeringen af Port of Aalborgs maskinpark er den nye mobilkran klargjort til el-drift.
 

Fakta om Port of Aalborgs nye mobilkran:
  • Model: Liebherr LHM 550
  • Kapacitet: 144 tons krog
  • Grab: Nemag 19 kubikmeter (sten), 25 kubikmeter (korn) grab og Bromma EH170U container-spreader
  • Rækkevidde: 54 meter
  • Løftehøjde: 51 meter (min radius) - 31 meter (max radius)
  • Vægt: 491 ton






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Resultatet efter første kvartal var et plus på knap 2,5 milliarder kroner
- En container med rom indeholdt også andre stærke sager
- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst