Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
BUSVOGNMÆND OM UDSPIL OM KOLLEKTIV TRAFIK

Fjernbusudspil er balanceret og følger opfordring fra Danske Busvognmænd

Torsdag 20. september 2018 kl: 16:57
Share  


Af: Redaktionen

Transportministeren har præsenteret et nyt udspil på området for kollektiv transport med en god balance. Det er vurderingen fra Danske Busvognmænd, som allerede i forbindelse med EU-Kommissionens transportinitiativ har slået på tromme for en rutelængde på minst 75 km som nederste grænse for fjernbusruter. Derfor er Danske Busvognmænd ganske tilfredse med udspillet vedrørende fjernbusser

Transportminister Ole Birk Olsen (LA) har i udspillet "Nemmere kollektiv trafik" lagt op til, at kvaliteterne ved fjernbustrafikken skal komme flere dele af landet til gode. Konkret foreslås, at fjernbustrafik fremadrettet kan udføres på ture over 75 km, hvor det i dag kræver, at man krydser flere regionsgrænser for at drive trafikken.


En god balance
Danske Busvognmænd er glade for udspillet, der rammer en god balance i forhold til den øvrige kollektive trafik. 


- De nuværende regler for fjernbustrafikken blev lagt fast for over 10 år siden, og siden er der sket meget med både fjernbustrafikken og med den måde, vi transporterer os på. Derfor er vi glade for en revision, og transportministerens udspil ser godt ud, siger Michael Nielsen, der er direktør i brancheforeningen Danske Busvognmænd, der repræsenterer den danske busbranche. 


- Vi mener, at forslaget med 75 km giver god mulighed for, at flere områder og flere passagerer i Danmark får glæde af fjernbustrafikkens fordele og ikke mindst udkantsområder, der kan forbindes tættere og mere direkte med de større byer. Samtidig sikrer forslaget efter vores opfattelse også en god balance i forhold til den øvrige, lokale og regionale, kollektive trafik, siger Michael Nielsen.


Fjernbusser er en del af den kollektive trafik
- Forslaget stiller også - med rette - store krav til, at fjernbuoperatørerne sikrer en pålidelig betjening med mindst en dobbeltur fem af ugens dage. Det er i tråd med det ansvar, busbranchen ønsker at påtage sig for at blive en integreret del af det kollektive trafiknet, og vi arbejder også med dette på andre punkter som for eksempel mulighed for at give de samme rabatter til studerende, pensionister og børn, som de får hos DSB og trafikselskaberne, visning af fjernbusrejserne på Rejseplanen.dk og adgang til stoppesteder og terminaler, siger Michael Nielsen.


Transportministeriets forslag om fjernbusser  - kort:
  • Afstandskravene ensrettes og sænkes til ét landsdækkende afstandskrav på minimum 75 kilometer mellem fjernbuspassagerens på- og afstigning
  • Betjeningskravet øges fra én afgang fire dage ugentligt til mindst en dobbelttur fem gange ugentligt
  • Tilsynsgrundlaget og sanktionssystemet over for branchen skærpes med det formål at undgå snyd i branchen

Interesserede kan læse udspillet “Nemmere kollektive trafik” - her:


Interesserede kan læse mere om Danske Busvognmænds indspark til EU-komissionens transportinitiativ og forslaget om en minimumslængde på 75 km - her:


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn på Djursland skifter direktør
- Busoperatør inviterer til valgbesøg
- Tyskland får endnu en FlixTrain-forbindelse
- Forum for kollektiv trafik holdt årsmøde
- DSB efterlyser grønne idéer
- Aarhus Havn har fået undersøgt luftkvaliteten
- 21 broer og tunneller skal renoveres i år
- Parkering var til ulempe - og ulovlig
- Horsens bliver nødhavn
- Antallet af udenlandske busser i Danmark er mangedoblet på et år
- Program skaber en farverig oversigt over konsekvenser
- Unge drenge lagde muligvis sten på skinnerne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst