Svensk lastbilproducent tester brintelektriske lastbiler på offentlige veje

Mandag 8. maj 2023 kl: 10:23
Af: Redaktionen

Svensk lastbilproducent tester brintelektriske lastbiler på offentlige veje

Volvo Trucks, der har et samarbejder med eksempelvis Daimler om at udvikle brintelektriske systemer til lastbiler, er kommet så langt i udviklingen, at brintelektriske lastbiler skal afprøves på almindelige veje

Brintelektriske lastbiler med brændselsceller udsender kun vanddamp og vil være en vigtig del af Volvo Trucks' nul-emissionslastbiler lastbilprogram. Sidste år fremviste Volvo Trucks sine brintelektriske lastbiler for første gang. De emissionsfrie lastbiler har brint som energibærer, kan ud fra brinten producere deres egen elektricitet og kan dermed kører længere mellem hver energioptankning, hvilket gør dem velegnede til længere transportopgaver.


Volvo Trucks oplyser, at de brintelektriske lastbiler for første gang er blevet testet på offentlig vej nord for polarcirklen i det nordlige Sverige, hvor der kan være ganske koldt.


- Lastbiler kører syv dage om ugen og i al slags vejr. De barske forhold på offentlige veje i det nordlige Sverige med is, vind og masser af sne skaber et ideelt testmiljø, siger Helena Alsiö, der er VP Powertrain Product Management hos Volvo Trucks.


- Jeg er glad for at kunne sige, at testene går godt, hvilket bekræfter test, vi har udført på forhånd, både digitalt og på vores afgrænsede testbane tæt på Göteborg.


Hos Volvo Trucks fremhæver man, at brintelektriske lastbiler vil være særligt velegnede til længere transporter, hvor der batterielektriske lastbiler vil komme til kort, hvis der mangler opladningsmuligheder.


Kommercielt tilgængelig i anden halvdel af dette årti
Volvo Trucks, der har flere batterielektriske lastbiler på programmet, oplyser, at de brintelektriske lastbiler vil være tilgængelige i anden halvdel af dette årti. Inden da vi Volvo Trucks teste dem hos vognmænd et par år før, der bliver lanceret og sat til salg.


For at fremskynde udviklingen er Volvo Group gået sammen med Daimler om at udvikle og producere brændselscellesystemer, der er skræddersyet til tunge køretøjer.


Volvo Trucks brintelektriske lastbiler vil bruge to brændselsceller med en kapacitet til at generere 300 kW elektrisk kraft. Bæredygtigt produceret brint er en endeløs ressource, som kan fremstilles ved at bruge vedvarende energikilder, såsom vind, vand og sol.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.