El-biler skal transportere patienter

Torsdag 22. august 2019 kl: 10:43
Share  


Af: Redaktionen

Når redningskoncernen Falck planlægger, hvordan flåden af køretøjer skal sættes sammen, er grønnere kørsel et væsentligt element. Her er el-biler et skridt på vejen mod at gøre Falck’s over 5.000 køretøjer mere miljøvenlige. Falck har aktuelt investeret i 10 nye elektriske Nissan-biler til patienttransport i Hovedstaden. De 10 el-biler erstatter et tilsvarede antal dieselbiler


- Det er et nyt tiltag for os. Kørselsbehovet, hvor bilerne kører uden ret mange pauser, kan gøre det svært at få ladet bilerne op, men med planlægning af kørslen har det været muligt at indføre elbiler som en del af flåden, siger Jan Ankersen, der er Head of Fleet Excellence og er global flådeansvarlig i Falck.


Falck har også testet, om elbiler også kan bruges til ambulancekørsel, og Falck vil i fremtiden få mange flere elbiler i flåden, vurderer Jan Ankersen.


- I Falck er vi optaget af at bruge mindre brændstof, og det er gavnligt både for miljøet og økonomien, og vi tror på, at stadig flere offentlige udbud vil give mulighed for eller endda stille krav om flere elbiler, og derfor er vi glade for allerede at være i gang i København, fremhæver Falck’s flådeansvarlige.


Fremsyn og tryghed
Falck er meget tilfreds med de nye elektriske Nissan-biler, der er tilpasset de særlige forhold i patienttransport. Udover fire passagerer og chauffør er der bagageplads til rollatorer og bagage. Bilerne til Falck er alle udstyret med hjertestarter. Herudover er der monteret et specialgitter bag bagsædet, så passagerer er beskyttet og adskilt fra bagagerummet. Der er også fabriksmonteret parkeringssensorer og dobbelte skydedøre for at forbedre sikkerhed og adgangsforhold.


- Kravene fra det offentlige Danmark inkluderer mere og mere grøn transport og grøn strategi fra leverandører, og det er denne levering af e-NV200 Combi til Falck et rigtig godt eksempel på. Falck er en fremsynet virksomhed, som gerne vil skabe tryghed hos deres kunder både nu og i fremtiden. Det er dejligt, at sådan en virksomhed også går forrest, når det handler om vores miljø, siger landechef hos Nissan Danmark, Ralph Gonsalves.


Til en begyndelse har Falck sendt 10 el-biler til siddende patienttransport på gaden i hovedstadsområdet.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.