Esbjerg er kørt i front med elektriske taxier

D

Fredag 31. maj 2024 kl: 16:00
Af: Redaktionen

et er to år siden, taxiselskabet Dantaxi kom til Esbjerg, og siden lanceringen har de lokale vognmænd fra selskabet haft fart på - ikke mindst med at sætte strøm til taxi’erne. Udviklingen er gået så stærkt, at der nu blot er en enkelt af de "gammeldags" almindelige dieseltaxaer tilbage blandt selskabets vogne i byen. Den resterende del består af cirka 50 procent el-biler suppleret med et antal plug-in hybrider og to store vogne

Forklaringen på, at elektrificeringer er gået så hurtig, er ifølge Dantaxi blandt andet efterspørgslen fra erhvervslivet på grønne taxiløsninger.


- En del af den type af industri vi har her i byen, kræver transportløsninger med nulemission. Derfor har vi Investeret i elektriske køretøjer, hvilket har resulteret i en del aftaler med erhvervskunder, siger vognmand i Esbjerg, Jan Schou Jørgensen, der er en af de vognmænd, der har været med fra starten.


Jan Schou Jørgensen husker starten tilbage i 2022, hvor han sammen med fire andre vognmænd indgik et samarbejde med Dantaxi om at tilbyde taxikørsel i Esbjerg. Formålet var at reducere ventetiden for Esbjergs borgere på taxier og den vej igennem opbygge en loyal kundebase, noget som ifølge vognmanden er lykkedes.


- Siden opstarten har det udviklet sig positivt for os. Borgerne i Esbjerg har taget godt imod os, og flere både små og store erhvervskunder har skiftet over til os.


Det har ført til, at antallet af Dantaxi'er i Esbjerg er vokset fra godt en håndfuld til 17. Jan Schou Jørgensen og hans kone Lena har sammen otte taxier på gaden. Men selv med denne vækst er det fortsatte sammenhold efter vognmandens mening vigtigt.


- Vi har et stærkt sammenhold på tværs af vognmænd og chauffører. Alle kan snakke med alle, og jeg er sikker på, at vores trivsel også afspejler sig i vores kunders oplevelse. Jeg er stolt af det, vi har opnået her i Esbjerg, og hvordan vi hurtigt har tilpasset os til kundernes behov, siger han.


Dantaxi er et af tre selskaber, der opererer i Esbjerg, og selskabets biler er let genkendelige med samme profil som Dantaxi's øvrige 1.900 vogne på landsplan. 


Lidt om Dantaxi med udgangspunkt i Esbjerg:
  • Dantaxi kom til Esbjerg i sommeren 2022
  • Flåden i Esbjerg består i dag af 17 vogne, hvor af halvdelen er elektriske
  • Med over 700 el-taxier på landsplan er Dantaxi en af de førerende taxiselskaber indenfor grøn omstilling
  • Dantaxi er Danmarks største taxiselskab med 1.900 taxier tilsluttet
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.