Havn ved Elben startede året med fremgang

Fredag 17. maj 2024 kl: 10:44
Af: Redaktionen

Havn ved Elben startede året  med fremgang

I årets første tre måneder håndterede containerterminalerne i Hamburg flere containere end i samme måneder sidste år. Opgjort i containerenheder var væksten på 1,1 procent, hvilket svarede til, at terminalerne i havnen ved Elben håndterede1,9 millioner teu

Den større mængde håndterede containere smittede også af på indlandstransporterne af containere - både med skibe ad floderne og med tog. Baglandstransporten med tog steg i første kvartal af 2024 med 0,9 procent til 641.000 TEU. Jernbanetransport udgør dermed godt halvdelen af container-baglandstrafikken. Opgjort i tonnage faldt jernbanetransporten med containere 0,6 procent efter et stærkt fjerde kvartal 2023.


Totalt håndterede terminalerne i Hamburg - containerterminaler og bulkterminaler 27,4 millioner ton baseret på vækst på containerområdet og fald på bulkområdet.


Containergennemstrømningen målt i tonnage steg med 0,7 procent til 19,0 millioner ton.


- Udviklingen af containergennemstrømningen tyder på, at handlen stabiliserer sig, og genopretningsprocessen fortsætter, trods de nuværende begivenheder i Det Røde Hav, siger Axel Mattern, der er administrerende direktør for Port of Hamburg Marketing.


Han peger på, at kvartalsresultaterne dækker en kort periode og ikke nødvendigvis indikerer noget om gennemstrømningstendenserne resten af året.


Den samlede søgående godsgennemstrømning i de første tre måneder af i år endte på 27,4 millioner ton, hvilket var et fald på 3,3 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Hovedårsagen var fald i omsætning af bulkvarer på 11,9 procent - 8,2 millioner ton. Hos Hamburger Hafen peger man på et bemærkelsesværdigt fald i flydende gods, som skyldes høje lagerbeholdninger.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.