Arbejdsretten frikender rederiorganisation for overenskomst­brud

Onsdag 29. november 2023 kl: 13:21
Af: Redaktionen

Arbejdsretten har med en dom offentliggjort onsdag i denne uge frifundet organisationen Danske Rederier for overenskomst­brud og afviser dermed organisationen Lederne Søfart's påstande. Danske Rederier slipper dermed for at betale den krævede bod

Thi kendes for ret: 

"Danske Rederier Arbejdsgiver frifindes for Lederne Søfarts påstande 1 og 2. og Lederne Søfarts påstand 3 afvises".

Sådan lyder det i dommen fra Arbejdsretten torsdag i den retssag, Lederne Søfart havde anlagt mod Danske Rederier for overenskomst­brud.  


- Vi er glade for, at Arbejdsretten er enige i, at der ikke har været tale om overenskomst­brud, og at Lederne Søfart ikke har haft ret i deres til tider ret kulørte påstande, siger Anne W. Trolle, der er direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier. 


Lederne Søfart anlagde sagen mod Danske Rederier ved Arbejdsretten i marts i år, da man hos organisationen mente, at det var brud på overenskomsten, da Danske Rederier lagde sine to ar­bejds­gi­ver­for­e­nin­ger sammen. Det er den sag, der nu er afsluttet med dommen fra Arbejdsretten. Danske Rederier fik desuden medhold i opfattelsen af, at foreningen er frigjort fra overenskomsten med Lederne Søfart efter fusionen. 


- Hele forløbet bekræfter os i, at vi har valgt de rette overenskomst­par­ter, og vi ser frem til at fortsætte vores tætte samarbejde med Metal Maritime, siger Anne W. Trolle.  


Lederne Søfart skal inden 14 dage efter afsigelsen af dommen betale 5.000 kroner i sagsomkostninger til Arbejdsretten.  


Interesserede kan se dommen fra Arbejdsretten her:


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.