Uddannelsescenter åbner ny indendørs gaffeltruckhal - og dørene for flere kurser

Tirsdag 24. oktober 2023 kl: 12:14
Af: Redaktionen

Uddannelsescenter åbner ny indendørs gaffeltruckhal - og dørene for flere kurser

Torsdag åbner uddannelsesorganisationen Dekra dørene til en ny uddannelsesinstitution i Svinninge på det nordvestlige Sjælland. Skolen rummer fire undervisningslokaler og er udrustet med moderne udstyr til kursisterne under uddannelsen - blandt andet en indendørs gaffeltruckhal, hvor gaffeltruck-kursister har 1.000 kvadratmeter til at træne og øve sig på. Hallen vil også lægge gulv til afviklingen af andre typer transportkurser, såsom lastsikringskurser, der er en del af EU-efteruddannelse for lastbilchauffører

- Ved at etablere denne uddannelsesinstitution i Svinninge bekræfter vi vores engagement i at skabe et solidt fundament for fremtidige transportfagfolk og for vores lokalsamfund, siger Anja Brauner-Kristiansen, der er administrerende direktør i Dekra i Danmark.


- Det er en afgørende milepæl for os, og vi er stolte over at kunne tilbyde uddannelsesmuligheder i en branche, der oplever kraftig vækst. Vores mål er at uddanne og ruste vores kursister til at møde de udfordringer, som transportbranchen står over for i dag og i fremtiden, siger hun videre.


Dekra arbejder sammen med jobcentre, a-kasser, busselskaber og vognmænd for at sikre relevante kurser inden for transportbranchen. Derfor kommer skolen i Svinninge til at danne rammerne om en bred vifte af AMU-kurser inden for transport. I første omgang er der fokus på gaffeltruckkurser, farligt gods/ADR kurser, varebilskurser og uddannelser til dem, der allerede arbejder i transportbranchen med EU-efteruddannelsen indenfor last og bus. Og på sigt bliver det både muligt at tage et kørekort til bus, lastbil og vogntog.


Skolens placering i Svinninge er ikke tilfældig. Den er etableret gennem et tæt samarbejde mellem Dekra og vognmænd i nærområdet for at skabe en naturlig forbindelse mellem skolen og erhvervslivet.


- Vi befinder os i et område her på Vestsjælland, hvor der allerede er mange chauffører. Med åbningen af skolen sikrer vi ekstra gode muligheder for vores erhverv. Dette betyder for os, at vi kan styrke vores branche og samarbejdet med DEKRA, og vi ser frem til denne spændende samarbejdsmulighed, siger Jim Kjøler, der er afdelingsleder, Road Øst, hos Frode Laursen.


På åbningsdagen er alle interesserede velkomne til at kigge forbi mellem klokken 15.00 og 17.00.


Udover at se den nye skole og møde undervisere, vil der være mulighed for at prøve en tur i en gaffeltruck, prøve at spotte de blinde vinkler i en lastbil og gennemføre en bane med alkohol- og narkobriller. Der vil blive serveret forfriskninger som vand, kaffe, pølser og popcorn - og delt baloner ud til de mindste besøgende.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.