Trafikstyrelsen vil stille nye afstandskrav til droner for at øge sikkerheden

Tirsdag 19. september 2023 kl: 11:11
Af: Redaktionen

Trafikstyrelsen lægger op til at tilpasse dronebekendtgørelsen, så der fra 1. januar 2024 vil gælde nye regler for, hvor og hvor tæt man må flyve med en drone over eksempelvis parker, slotte, natur og militærområder. Bekendtgørelsen er i høring til fredag 6. oktober

Den eksisterende dronebekendtgørelse, der fastsætter regler og procedurer for at flyve med droner i Danmark, trådte i kraft 1. januar 2021. Siden er omfanget af både private og professionelle droneflyvninger steget markant. Samtidig er myndighederne blevet klogere på, hvor der potentielt kan være sikkerhedsmæssige udfordringer.


Derfor ønsker Trafikstyrelsen ifølge kontorchef Lars Korsholm at opdatere bekendtgørelsen, så reglerne bliver tilpasset udviklingen inden for droneflyvning.


- Vi har en udmærket dronebekendtgørelse, men i de seneste år har myndighederne i takt med den stigende interesse for at flyve med droner fået en større viden om, hvor det vil være hensigtsmæssigt at tilpasse dronereglerne, så det fortsat er sikkert at flyve med droner, siger han og fortsætter:


- Derfor lægger vi i høringsforslaget op til en revision af nogle af de gældende afstandskrav og vilkår for at få flyvetilladelse. Men vi åbner også op for nye muligheder for at flyve med droner i områder, hvor det i dag ikke er tilladt.


Høringsforslaget lægger blandt andet op til:
  • Yderst begrænset adgang til offentligt godkendte flyvepladser, militære flyvestationer og sikringskritiske områder
  • Nye betingelserne for at få tilladelse til flyve i visse områder
  • Ændrede regler for støjfølsomme naturområder
  • Afstandskrav til for eksempel slotte, parker og områder med adgangskontrol
  • Nye afstandskrav til flyvepladser og militære områder
  • Mulighed for at flyve i områder, der er omkranset af bygninger eller, hvor der er opstillet eksempelvis master eller vindmøller

Trafikstyrelsen peger på, at Transportministeriet arbejder på en national dronestrategi, der ventes at komme til at omfatte en række overordnede temaer og udfordringer på droneområdet. Disse områder bliver derfor ikke berørt i udkastet til dronebekendtgørelsen. Bekendtgørelsen vil senere kunne blive tilpasset i det omfang dronestrategien måtte tilskrive det.


Udkastet til ændringerne i dronebekendtgørelsen, der er sendt i høring med frist 6. oktober 2023, kan findes på høringsportalen - klik her:

Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.