Konfiskeret bil skal erstattes med 900.000 kroner

Mandag 27. marts 2023 kl: 13:21
Af: Redaktionen

Retten i Glostrup har konfiskeret en dyr leasingbil efter vanvidskørsel og bestemt, at selskabet, der havde leaset bilen, skal betale leasingselskabet erstatning for tabet af bilen. Bilen - en Mercedes-Benz personbil med 639 hk var leaset af bilistens selskab i 2022. Bilisten - en 55 årig mand fra Frederiksberg, der var ansat i selskabet - blev idømt 20 dages fængsel og frakendt førerretten i tre år for vanvidskørsel

Kørslen bestod i, at han en eftermiddag i oktober sidste år blev målt til at køre med mindst 107 kilometer i timen på Kystholmen ved Avedøre Holme. Strækningen er et tættere bebygget industriområde i en 50 km-zone, og hastighedsoverskridelsen var på 114 procent.


En færdselsbetjent beslaglagde bilen på stedet, og dommeren i Retten i Glostrup afgjorde, at bilen skulle konfiskeres.


Bilen - en over to ton tung Mercedes AMG GT 63 S 4MATIC med en 4-liters V8 motor og 639 hestekræfter - var leaset af dømtes selskab sidste år.


- Efter konfiskationen rejste leasingselskabet et erstatningskrav på 918.375 kroner mod dømtes selskab for tabet af bilen, og det imødekom retten i forbindelse med dommen om vanvidskørsel, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj fra Anklagemyndigheden. 


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.