Vej i Vestjylland bliver udvidet for tæt ved én milliard kroner

Torsdag 23. marts 2023 kl: 11:41
Af: Redaktionen

Vej i Vestjylland bliver udvidet for tæt ved én milliard kroner
(Illustration: Vejdirektoratet)

Folketingspartierne bag forliget om vejdelen af Infrastrukturplan 2035 har godkendt udbygningen af Rute 15 til en 2+1-vej på det meste af strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Dermed kan Vejdirektoratet sætte gang i arbejdet med at udbygge vejen

Projektet, der har en ramme på 992 millioner kroner, er inddelt i fire etaper, hvoraf størstedelen af de tre etaper ombygges til 2+1-vej. Det gælder dog ikke den vestligste etape mellem Nordre Ringvej/Søndre Ringvej ved Ringkøbing til Attenagrevej øst for Nørhede, da denne delstrækning fungerer i dag. Den vil dog i løbet af udbygningen få en række punktvise forbedringer - blandt andet, at krydset hvor Rute 28 og Rute 15 krydser hinanden ombygges til et kryds i to plan, hvor Rute 28 føres over Rute 15. Det vil forbedre trafikafviklingen og trafiksikkerheden i krydset.


Rute 15 vil, når den er fuldt udbygget, få en generel hastighedsgrænse på 90 kilometer i timen. Der, hvor der er vigepligtsregulerede kryds, vil hastigheden være 70 kilometer i timen af hensyn til trafiksikkerheden.


Vejdirektoratet har haft projektet i høring, hvor man har modtaget knap 200 høringssvar. I forlængelse af høringssvarene er projektets udformning tilpasset for at imødekomme ønsker til adgangsmuligheder til den ombyggede Rute 15, ligesom omvejskørsel for ejendomme og landbrugskørsel er forsøgt minimeret. 


Forventningen er, at ombygningen af Rute 15 er færdig i 2028.


Interesserede kan læse mere om projektets fire etaper - klik her:Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.