Færgeforsinkelse på Bornholmslinjen betyder ny sejlplan på Kattegat

Onsdag 15. marts 2023 kl: 12:03
Af: Redaktionen

Færgeforsinkelse på Bornholmslinjen betyder ny sejlplan på Kattegat

Verdens største hurtigfærge »Express 5«, der snart er færdig på et værft i Filippinerne og klar til afgang mod Bornholm, bliver ikke færdig til den planlagte tid. Det betyder, at sejlplanerne for Molslinjens Kattegat-færger må ændres

I øjeblikket er Express 5 med sidste forberedelser inden den lange tur fra Filippinerne til Danmark, og det vil frigøre hurtigfærgen »Max Mols«, så Molslinjen kan indsætte den på sine Kattegatforbindelse.


Men byggeprocessen på værftet i Filippinerne er blevet forsinket, hvilket betyder, at »Max Mols« ikke som planlagt kan sendes til Kattegat.


- Vores plan om fire samtidige hurtigfærger på Kattegat glæder vi os meget til at sætte i værk. Men desværre må vi erkende, at det bliver lidt senere, end vi havde håbet, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.


»Max Mols« skulle ifølge den nuværende sejlplan have sejlet på ruten mellem Ebeltoft og Odden fra torsdag 20. april. Men hurtigfærgen, der er Molslinjens ældste og mindste, må vente på sin Ebeltoft-debut 2023 til torsdag 11. maj. 


Det betyder, at hurtigfærgen er klar til fuldt program til kristi himmelfart-ferien.


- Ruten til og fra Bornholm er en livline og samfunds-betinget, og vi har forpligtelser, som vi meget gerne vil overholde - og så henter vi Max hjem, så snart Express 5 kan sættes i drift, siger Jesper Skovgaard.


Turene til og fra Ebeltoft passes indtil torsdag 11. maj af »Express 2«.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.