Færdselsstyrelsen inviterer til dialogmøde om forsøgsordninger for selvkørende transportmidler

Torsdag 9. marts 2023 kl: 23:23
Af: Redaktionen

Onsdag 22. marts holder Færdselsstyrelsen et dialogmøde om forsøgsordninger for selvkørende transportmidler. Mødet finder sted på Milling Hotel Park i Middelfart

På mødet kan man få viden, netværke og bidrage til dialogen om selvkørende transportmidler. 


Dialogmødet er opdelt i fire temaer:
  • Forsøgsordningen for selvkørende motorkøretøjer
  • Forsøgsordningen for selvkørende enheder
  • Første forsøg med selvkørende enheder i Danmark
  • Forslag til nye forsøgsordninger

Dagen er inklusiv frokost, hvor man har mulighed for at netværke.   


Information om de fire temaer:

Forsøgsordningen for selvkørende motorkøretøjer er blevet evalueret og Transportministeriet har publiceret Vejdirektoratets og Færdselsstyrelsens rapport om evaluering af forsøgsordningen. 

Vejdirektoratet vil på mødet præsentere resultatet af evalueringen. Desuden vil Færdselsstyrelsen præsentere den nye EU-forordning om EU-typegodkendelse af selvkørende køretøjer.


Færdselsstyrelsen præsenterer forsøgsordningen for selvkørende enheder, og inviterer herefter til en dialog om den nuværende forsøgsordnings anvendelsesområde, mulige begrænsninger og andre aktuelle problemstillinger.


Første tilladelse til forsøg med selvkørende enheder i Danmark er blevet tildelt Aarhus Kommune i 2022. På mødet præsenterer Århus Kommune forsøget og ansøgningsprocessen forud for godkendelsen.


Forslag til nye forsøgsordninger om fremtidens køretøjer bliver drøftet i åben dialog.


Tilmelding senest mandag 13. marts.


Interesserede kan tilmelde sig dialogmødet ved at sende navn samt navn og CVR på ens organisation til info(a)fstyr.dk og frsr(a)fstyr.dk cc med henvisning til 2022-290388.


Deadline for tilmelding er mandag 13. marts af hensyn til forplejning. Har man spørgsmål, er man velkommen til at skrive til Frank Schack Rasmussen på frsr(a)fstyr.dk 


Dialogmødet holdes onsdag 22. marts klokken 9.30 til 14.30 på Milling Hotel Park, Viaduktvej 28 i Middelfart.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.