Tørhavn sætter gang i nyt byggeri

Tirsdag 7. februar 2023 kl: 10:54
Af: Redaktionen

Tørhavn sætter gang i nyt byggeri

Taulov Dry Port sætter gang i ét af Danmarks største lav-emissions lagerbyggerier på 97.000 kvadratmeter til en samlet entreprisesum på 620 millioner kroner. Når byggeriet står færdigt midt i 2024 vil Taulov Dry Port have en samlet kapacitet på knap 300.000 kvadratmeter lager- og logistikejendomme

Totalentreprisen er efter endt udbudsproces og forhandlingsperiode tildelt DS Flexhal. 


De 97.000 kvadratmeter udgør Etape III af generiske lager- og logistikejendomme i Taulov Dry Port. 


Etape I på 49.300 kvadratmeter er fuldt udlejet, og til foråret står Etape II med 60.000 kvadratmeter klar til indflytning for én af Taulov Dry Ports store kunder - Bestseller. 


Etape III vil, når den står klar, sikre kapaciteten til den stigende efterspørgsel efter lager- og logistikejendomme i området, hvor infrastrukturen elektrificeres og lav-emissionsløsninger med solceller på tagflader sikrer grøn strøm til lejemålene - og hvor Danmarks største brintstation snart står klar til at levere brint til omstillingen af den tunge transport. 


Taulov Dry Port kommer dermed med i et kommende netværk af brintstationer i den europæiske transportkorridor. 


Byggeriet af de 97.000 kvadratmeter lager sættes i gang uden på forhånd at have lejere. 


- Vi mærker fortsat en meget stor interesse for vores lagerkoncept. Vi har allerede en god pipeline, og selvom der er større usikkerhed i markedet, forventer vi hurtig udlejning, når byggeriet står klar medio 2024, siger Jesper Gemmer, der er administrerende direktør i Taulov Dry Port.


- Vi er begunstiget af at udvikle ejendomme i et område med den mest centrale infrastruktur, hvor vores kunder høster optimeringsgevinster på logistikken. Vores eftertragtede udlejningskoncept dækker markedets ønsker til beliggenhed, fleksibilitet, indretning og lav-emissions løsninger, så vores kunder kan nedbringe klimaaftrykket i deres supply chain. Og inden længe vil vores kunder få mulighed for at tanke grønne brændstoffer, siger han videre.


Det er fjerde gang inden for tre år, Taulov Dry Port udvider.


- Vi er på mange måder langt i vores udvikling. Taulov Dry Port ligger i ét af Danmarks største transportknudepunkter med nem adgang til motorvejsnettet, jernbanen, Billund Lufthavn og Fredericia Havn. Vi annoncerede faktisk allerede byggeriet tilbage i efteråret, og fordi vi optimerer og får det mest mulige ud af vores arealer, så er projektet gået fra 85.000 kvadratmeter til nu 97.000 kvadratmeter. De første 11.000 kvadratmeter af byggeriet er allerede udlejet til Lallemand Denmark A/S. De resterende 86.000 kvadratmeter vil vi arbejde på at få udlejet, inden det står færdigbygget, siger Jesper Gemmer, og fortsætter:


- Med opførelsen af Generisk III tilfører vi endnu mere lagerkapacitet til området med vores sædvanlige høje standard med lav-emissionsløsninger, der nedbringer vores kunders klimaaftryk. Vi udlejer med den kendte fleksibilitet og med et meget attraktivt servicekoncept, som tilfører stor værdi for vores kunder. Derudover kan vores kunder om kort tid tanke grønne drivmidler i områder.


Generisk III opføres som lav-emissions byggeri med en indvendig bygningshøjde på 12,5 meter. Lageret bliver sektionsopdelt i enheder af 5000 kvadratmeter med 9 porte pr. enhed. Kommende lejere får optimale logistikfaciliteter med mulighed for indretning med pallereoler, automatisk sortering og optimale faciliteter til både vareindlevering og forsendelse.


Lejemålene skal stå klar midt i 2024.


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.