Arbejdsløsheden i oktober endte stort set uændret

Tirsdag 6. december 2022 kl: 08:00
Af: Redaktionen

Arbejdsløsheden i oktober endte stort set uændret
(Grafik og kilde: Danmarks Statistik)

Fra september til oktober faldt antallet af ledige med 200 til 75.200 personer. Dermed endte ledighedsprocenten uændret på 2,6 procent af arbejdsstyrken. Det lille fald i oktober skyldes 300 færre ikke-aktiverede ledige og 100 flere aktiverede ledige

De seneste tal over ledigheden fra Danmarks Statistik viser, at antallet af ledige ukrainske flygtninge, der via særloven modtager kontanthjælp i form af selvforsørgelses-, hjemsendelses- og overgangsydelse, er faldet fra 5.700 i september til 5.600 i oktober.


Ledighedsprocenten faldt for 25-29-årige
Fra september til oktober faldt ledighedsprocenten med 0,1 procentpoint for de 25-29-årige, mens den forblev uændret for de resterende aldersgrupper.


Fra september til oktober steg ledighedsprocenten på Bornholm og i Sydjylland med 0,1 procentpoint. I samme periode faldt ledighedsprocenten i Byen København og i Nordsjælland med 0,1 procentpoint. I de øvrige syv landsdele forblev ledighedsprocenten uændret. Hermed er Nordsjælland landsdelen med den laveste ledighed, mens Byen København har landets højeste ledighedsprocent i oktober.


De sæsonkorrigerede ledighedstal for juli, august og september 2022 er i forbindelse med denne offentliggørelse opjusteret med henholdsvis 300, 400 og 900. Revisionerne skyldes først og fremmest opdateringer af de faktiske indberetninger for de seneste måneder og i mindre grad selve sæsonkorrektionen.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.