Søfartsstyrelsen åbner ny Brexit-pulje for danske maritime virksomheder

Tirsdag 4. oktober 2022 kl: 11:22
Af: Redaktionen

Danske maritime virksomheder, der er hårdt ramt som følge af Storbritanniens exit fra EU - Brexit - kan nu søge hjælp via en omstillingspulje for danske virksomheder i den maritime sektor (eksklusiv Fiskerisektoren), som Søfartsstyrelsen åbner tirsdag

Maritime virksomheder, der har tabt omsætning som følge af Brexit, kan søge om kompensation på op til 250.000 kroner fra puljen, der er åben frem til tirsdag 15. november 2022.


Man kan søge op til 50 procent af en virksomheds omsætningstab - dog udbetales der maksimalt 250.000 kroner og minimum 20.000 kroner. Vilkår og krav for at modtage kompensation fremgår af bekendtgørelsen for puljen.


Bekendtgørelsen kan findes her:

Vejledningen kan findes her:

Ansøgningsskema kan findes her:


Puljen er på 100 millioner kroner og forventes fordelt over to runder: én i efteråret 2022 og én i sommeren 2023. Puljens midlerne stammer fra EU.


Den maritime omstillingspulje blev vedtaget af et bredt politisk flertal i Folketinget 13. januar i år sammen med øvrige puljer, der skal støtte danske virksomheder med at omstille sig til nye markeder og med at håndtere de udfordringer, som Storbritanniens udtræden af EU (Brexit) har medført.


Interesserede kan læse mere om puljerne her:

Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.