CEF-ANSØGNINGSRUNDE 2022:

EU-Kommissionen afsætter 5 milliarder euro til støtte af europæiske infrastrukturprojekter

Fredag 16. september 2022 kl: 13:01
Af: Redaktionen

Klokken 17.00 onsdag 18. januar næste år er der frist for en ny ansøgningsrunde under EU’s infrastrukturfond, Connecting Europe Facility (CEF) Transport. Ansøgningsrunden vedrører infrastrukturprojekter, hvis formål det er at etablere, opgradere og forbedre den europæiske infrastruktur på det trans-europæiske transportnet (TEN-T)

Tirsdag 13. september offentliggjorde EU-Kommissionen en ny ansøgningsrunde under EU’s infrastrukturfond, Connecting Europe Facility (CEF). I alt afsættes der 5.145 millioner euro - godt 38 milliarder kroner, der er opdelt i to puljer:
  • 2.470 millioner euro - knap 18,4 milliarder kroner - fra den generelle pulje (general envelope)
  • 2.675 millioner euro - knap 19,9 milliarder kroner - fra samhørighedspuljen (cohesion envelope)

Danske støttemodtagere kan alene søge om støtte til midler fra den generelle pulje, da Danmark ikke tilhører gruppen af samhørighedslande i EU.


Prioriteter
Ansøgningsrunden giver mulighed for at søge om EU-støtte til transportinfrastrukturprojekter, der understøtter udviklingen, opgraderingen og moderniseringen af TEN-T-hovednettet og det samlede TEN-T-net.


Betingelser og tidsplan for behandling af ansøgninger:
Alle ansøgninger med dansk involvering skal indgives efter aftale med og underskrift af Transportministeriet inden indsendelse til EU-Kommissionen. Ansøgeren sender selv ansøgningen til EU-Kommissionen elektronisk.


Processen og frister for ansøgningsprocessen er skitseret nedenfor:
  • 13. september 2022: Ansøgningsrunden offentliggøres
  • 5. oktober 2022: EU-Kommissionen afholder en informationsdag om ansøgningsrunden. Nærmere information herom kan findes her: 
  • 17. oktober 2022: Frist: Projektbeskrivelse sendes til Transportministeriet og Trafikstyrelsen.
  • 5. december 2022: Frist: Samlet ansøgning inklusiv bilag sendes til Transportministeriet og Trafikstyrelsen
  • 18. januar 2023 kl. 17.00: Frist: Elektronisk indsendelse af ansøgning til EU-Kommissionen via EU’s ansøgningsportal "EU Funding and Tenders Portal"

Det er obligatorisk at indsende såvel projektbeskrivelse som den samlede ansøgning inklusiv bilag til Transportministeriet og Trafikstyrelsen senest ved de angivne frister. 


Projektbeskrivelser og/eller samlede ansøgninger, som er indsendt efter fristens udløb, vil ikke blive behandlet.


Et komplet overblik over ansøgningsrundens betingelser og prioriteter kan læses her: 


Interesserede kan læse mere om Transeuropæiske transportnet (TEN-T) og Connecting Europe Facility (CEF) her:







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.