Cateringfirma kører ud med el-lastbiler

Torsdag 15. september 2022 kl: 10:59
Af: Redaktionen

Cateringfirma kører ud med el-lastbiler

Volvo Truck Center Aarhus har leveret to nye tre-akslede elektriske lastbiler til AB Catering Aarhus. Der er tale om to tre-akslede Volvo FE Electric opbygget med kølekasser, køleanlæg og lift, hvor bilens batterier energisk skal trække læsset

Volvo Truck Center kunne med leverancen markere danmarkspræmie på levering af fuldelektriske Volvo FE 6x2 Electric.


Bilerne er med sin batterielektriske drivline og opbygning Zero-Emissionskørertøjer - ZEV (Zero Emission Vehicle). Umiddelbart ligner de to batteri-elektriske lastbiler alle andre Volvo FE'ere, hvilket de også er, da Volvo Trucks kan levere sine serieproducerede elektriske lastbiler på samme chassisramme som diesellastbiler.


Af tekniske specifikationer kan det nævnes, at bilens fire batterier på totalt 265 kWh trækker to el-motorer, som yder op til 320 kW. Derudover er bilen en standard-lastbil på fuld luftaffjedring med drive-pakke med intelligent fartpilot, aircon, luftaffjedrede sæder med mere.


Bilerne er bygget med kølekasse hos Wilke, der også har monteret liften fra BÂR. Carrier i Padborg har monteret kølemaskinerne, hvorefter bilerne er kørt til Volvo Aarhus for at blive klargjort af Volvos opbyggerteam.


Bilerne er solgt og leveret af Jacob Bøje fra Volvo Truck Center Aarhus. 





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.