Havneudvidelsesplaner i Skåne bliver positivt modtaget i Stockholm

Mandag 22. august 2022 kl: 10:47
Af: Redaktionen

Havneudvidelsesplaner i Skåne bliver positivt modtaget i Stockholm

Trafikverket i Sverige ser positivt på Trelleborg Kommunes udviklingsplaner for havnen i Trelleborg, der betegnes som Skandinaviens største ro/ro-havn med daglige færgeforbindelser over Østersøen til Rostock, Travemünde, Swinoujscie og Klaipeda

Repræsentanter fra Trelleborg Kommune og Trelleborgs Hamn har mødtes med Trafikverkets ledelse for at tale om behovet for en velfungerende infrastruktur i Skåne.


Trafikverket ser positivt på en fremtidig ny østlig indfaldsvej til Skandinaviens største ro/ro-havn, da den nuværende kapacitetet ikke længere rækker. 


På mødet nåede parterne til enighed om, at Trafikverket og Trelleborgs Hamn AB samme skal udrede en opgradering af godsbaneområdet i Trelleborg med det mål at fremme overflytning af transporter fra vej ti bane.


Trafikverket vil se på behovet for ny kapacitet på Trelleborgsbanan og har forhåbninger om, at Trelleborgs Hamn skal bidrage med mere gods på bane og dermed aflaste vejnettet - især E6.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.