Dansk tøj-koncern bygger logistikcenter i Holland for to milliarder kroner

Torsdag 16. juni 2022 kl: 12:01
Af: Redaktionen

Den danske Bestseller-koncern, der blandt andet er kendt for mærkerne Jack & Jones, Vero Moda og Only - og sin relation til online-supermarkedskæden Nemlig.com, har underskrevet en kontrakt om at bygge et højteknologisk logistikcenter i Lelystad øst for Amsterdam i Holland. Virksomheden vil investere to milliarder kroner i at bygge centret, hvilket er den største enkeltinvestering i virksomhedens historie

Logistikcentret, som vil komme til at beskæftige 500 medarbejdere, vil være afgørende for at udvide Bestsellers forsyningskæde og understøtte virksomhedens vækst. Centret vil ikke mindst bringe Bestseller tættere på de største wholesale-kunder og de største detailmarkeder i Europa.


- Dette højteknologiske logistikcenter er den største enkeltinvestering i Bestsellers historie. Det vil være en væsentlig milepæl for vores fremtidige ambitioner og vækst, siger Allan Kyhe Kjærgaard, der er logistikdirektør hos Bestseller.


- Logistik er et stadig vigtigere fokusområde for Bestseller og hele detailbranchen. At øge kapaciteten og skabe en fleksibel forsyningskæde er afgørende for at få vores produkter frem til kunderne til tiden. Det er derfor, vi investerer ambitiøst og bygger dette højteknologiske og mere bæredygtige distributionscenter, siger han videre.


Centret kommer til at ligge i Lelystad i Holland omkring 60 kilometer øst for Amsterdam. Placeringen ligger i et område med havne-, vej- og jernbaneadgang og kan blive et højteknologisk, bæredygtigt logistikknudepunkt til at forsyne de europæiske markeder.


- Lelystad i Holland er det perfekte sted for logistikcentret. Placeringen vil bringe os tættere på vores vigtigste kunder og de største detailmarkeder. Da centret vil være afgørende for at understøtte vores vækst, ønsker vi at begynde byggeriet så hurtigt som muligt, siger Allan Kyhe Kjærgaard.


Jobskabelse, teknologi og bæredygtighed
Investeringen i centret forventes at skabe 500 fuldtidsstillinger, når det er fuldt operationelt. En stor procentdel af medarbejderne vil være højt specialiserede ingeniører, elektrikere og eksperter i logistik og forsyningskædedrift.


- Vi vil skabe en meget attraktiv arbejdsplads, som betyder, at vi skal rekruttere en masse meget dygtige kolleger. Vi ser frem til at blive en del af fællesskabet og til at arbejde sammen med vores lokale partnere om at udvikle området til et knudepunkt for højteknologisk og bæredygtig logistik, siger Allan Kyhe Kjærgaard.


Adam Elzakalai, der er rådmand for økonomiske anliggender og viceborgmester i Lelystad kommune, kalder det for en vigtig milepæl, at Bestseller-koncernen vinvesterer i et nyt logistikcenter i kommunen.


- Med underskrivelsen af købsaftalen kan Bestseller påbegynde arbejdet med byggeriet. Logistikcentret vil skabe masser af arbejdspladser. Det bliver en smuk, bæredygtig bygning, der opføres ved Flevokust Havn. Og det bliver bestemt ikke den sidste. Der er stor interesse fra virksomheder for erhvervslokationer på Flevokust Havn, siger han.


Om centret:
  • Et højteknologisk anlæg med fokus på automatisering og bæredygtighed - både i og uden for centret. Bestsellers ambition er, at centret skal være CO2-neutralt
  • Kontrakten er på 28 hektar jord, og centret bliver over 100.000 kvadratmeter stort
  • Centret vil have en lagerkapacitet på op til 2.000.000 kasser og 5.300.000 styk plukket om ugen
  • Centret forventes at være fuldt operationelt i 2026

Om Bestseller:
  • Bestseller er en international, familieejet modevirksomhed grundlagt af familien Holch Povlsen i Danmark i 1975
  • Bestseller har været til stede i Holland siden 1995. Godt 1.800 medarbejdere arbejder i Holland, inklusive den globale e-handelsvirksomhed
  • Holland er et af Bestsellers fem største markeder for både detail- og wholesale med over 450 butikker i landet


Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.