Komité kommenterer Kattegat-undersøgelse

Torsdag 16. juni 2022 kl: 11:17
Af: Redaktionen

Forundersøgelse af en fast Kattegatforbindelse er blevet offentliggjort. Det har udløst en kommentar fra Kattegatkomitéen, der arbejder for at få etableret en fast forbindelse over Kattegat mellem Jylland og Sjælland

Formand for Kattegatkomitéen, Michael Svane, udtaler i forbindelse med offentliggørelsen af forundersøgelserne af en kombinaret bej- og togforbindelse og en ren vej-forbindelse, at Kattegatkomitéen havde håbet på, at forundersøgelserne kunne danne grundlag for en beslutning om at sætte en VVM-undersøgelse i gang som forløber for en egentlig anlægslov. Det har imidlertid vist sig, at der er behov for yderligere undersøgelser af klima- og miljøkonsekvenser, hvilket Kattegatkomitéen forventer, at politikerne vi afsætte midler til.


Fra Kattegatkomitéen lyder det torsdag formiddag:

Det kan vi kun bakke op om som Kattegatkomité. Om nogen, så er vi interesserede i, at alt undersøges grundigt. Da kommissoriet for de to forundersøgelser blev vedtaget, var der ikke samme fokus på natur, klima og miljø som i dag. Et så stort projekt vil uvægerligt have stor indflydelse på de områder, det går igennem. Ligeledes er udledningen i anlægsfasen kommet i fokus, og det er vigtigt for den samlede CO2-udledning.


- Som formand for Kattegatkomitéen vil jeg gerne understrege, at det er vigtigt, at der er tid til en folkelig og nuanceret debat om de fremtidige infrastrukturinvesteringer om både de fordele og de konsekvenser, investeringerne får for vores samfund. Det gælder for Kattegatforbindelsen, men det gælder også andre infrastrukturprojekter. Vi har ingen interesse i at haste en beslutning igennem. Beslutning om en investering af den størrelsesorden skal træffes på et oplyst grundlag.


Derfor ser jeg frem til de kommende undersøgelser, og modsat, hvad dele af pressen skriver, opfatter jeg ikke, at projektet er sat i bero, men at det i høj grad lever. Der er imidlertid behov for yderligere undersøgelser, og dem ser jeg frem til at følge, siger Michael Svane.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.