Toldere fandt halvt kilo hash skjult i en frossen flæskesteg

Torsdag 21. april 2022 kl: 12:09
Share  


Af: Redaktionen

Toldere fandt halvt kilo hash skjult i en frossen flæskesteg

Torsdag 31. marts blev en mand, kvinde og barn stoppet i Københavns Lufthavn. I mandens bagage fandt tolderne en frossen flæskesteg. Den atypiske bagage undrede tolderne, og ved en nærmere kontrolscanning viste det sig, at flæskestegen indeholdt flere plader med hash med en samlet vægt på 426 gram

Manden indrømmede, at hashen tilhørte ham, og han blev derfor anholdt af Københavns Politi, mens kvinden og barnet kunne rejse videre.


- I tolden er vi vant til at se lidt af hvert. Der er ikke grænser for opfindsomheden, når det kommer til smugling, hvilket flæskestegen er et godt eksempel på. Derfor overvåger tolderne grænserne døgnet rundt på baggrund af risikovurderinger og stikprøver i samarbejde med en lang række myndigheder i ind- og udland, siger Mette Helmundt, der er funktionsleder i Toldstyrelsens kontrolenhed i Københavns Lufthavn.


Toldstyrelsen finder hash i alle typer varer og transportmidler, fra rejsende i lufthavne til containere på skibe i havne og i postpakker i landets postcentre. De seneste opgørelser fra Toldstyrelsen viser, at der i 2020 blev tilbageholdt i alt 394 kilo hash.


Sagen med flæskestegen er overgivet til Københavns Politi til videre efterforskning.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.