Miljøkonsekvensrapport for udvidelse af Aarhus Havn er sendt i høring

Torsdag 13. januar 2022 kl: 09:57
Af: Redaktionen

Aarhus Havn ønsker at udvide den eksisterende erhvervshavn. Havneudvidelsen, der kaldes Yderhavnen, omfatter en ny ydermole og bagland på ca. 100 hektar. Derfor er en miljøkonsekvensrapport for havneudvidelsen sendt i offentlig høring frem til 3. marts

Aarhus havn har i forbindelse med ansøgningen om udvidelse beskrevet, at udviklingen af havnen de seneste år er gået stærkt, og der er blevet behov for nye havnearealer. Derfor ønsker Aarhus Havn at udvide den eksisterende havn. Havneudvidelsen kaldes Yderhavnen og omfatter en ny ydermole samt to etaper med bagland, som anlægges mod øst i forlængelse af containerhavnen og den nye færgeterminal.


Etableringen af den nye havneudvidelse kræver, at der udarbejdes en miljøkonsekvensrapport. Formålet med miljøkonsekvensrapporten er at vurdere de påvirkninger af miljøet, som en etablering af projektet vil medføre. Miljøkonsekvensrapporten skal give myndighederne et godt beslutningsgrundlag, inden det afgøres, om projektet kan realiseres.


Trafikstyrelsen er ifølge Havneloven myndighed for at miljøvurdere og tillade udvidelse og uddybning af havne. Aarhus Kommune er myndighed for miljøvurdering og planlægning af arealanvendelse og drift af havnen. Ligeledes sikrer kommunen, at det materiale, der fyldes i de nye havnearealer, overholder miljøkravene for nyttiggørelsen.


Miljøkonsekvensrapporten for havneudvidelsen er i offentlig høring i perioden fra torsdag 6. januar til torsdag 3. marts 2022. Aarhus kommune gennemfører en samtidig høring.


Interesserede kan se høringerne her:


Trafikstyrelsen - klik her:

Aarhus Kommune - klik her:







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.